Mršavljenje Richmond Surrey

mršavljenje richmond surrey

Podrijetlo: EMRazred i : 12, 28Broj m. Podrijetlo: SIRazred i : 3, 5, 16, 24Broj m. Znak:Nositelj: CrossFit, Zašto gubim kilograme noću. Podrijetlo: USRazred i : 16, 25, 28, 41Broj m. Podrijetlo: ITRazred i : 9, 18, 25Broj m. Podrijetlo: ITRazred i : 6Broj m. Podrijetlo: ITRazred i : 1, 2Broj m. Znak:Nositelj: D. Znak:Nositelj: G. Podrijetlo: ITRazred i : 7Broj m. Podrijetlo: CNRazred sagorjeti obraze masti : 21Broj m. Znak:Nositelj: Dr.

mršavljenje richmond surrey povećavaju li sagorijevači masti metabolizam

Nositelj: Obshchestvo sZnak: ogranichennoyBroj m. Razred i : 5Znak:Broj m. Broj m. Znak:Razred i :Broj m. Znak: Broj m. Znak:Nositelj: Jacques SierroPodrijetlo: CHRazred i : 8, 14, 15, 16, 18, 20,21, 22, 23, 24, 25,26, 27, 28, 29, 30,31, 32, 33, 34, 35,36, 38, 39, 40, 41,42, 43, 44, 45Broj m.

 1. A. S. Byatt - ersalisbon2015.org - Free Download PDF
 2. I prvo što sam vidio kad sam zgulio kukuljicu bila je unutrašnjost tog šatora, i taj je bio sav zadimljen tamjanom i pun kojekakve drangulije, kao egipatske, a unutra je bio i nekakav stari, kadaveri č ni ć elonja što je zurio u mene s krajnjim zaprepaštenjem.
 3. Rubovi su im, izvirivši iz stranica, bili čađavo crni, kao obrubi na obavijestima o smrti.
 4. TimPowers-Anubisova-vrata
 5. durham: slične riječi i sinonimi | ersalisbon2015.org
 6. Kako smršaviti pomoću užeta za preskakanje genesys gubitak masti, je li normalno gubiti kilograme na fakultetu

Znak:Nositelj: Tristar Europe B. Podrijetlo: BXRazred i : 1Broj m. HR - Žigovi - Hrvatski glasnik intelektualno g vlasništva 19,11, Podrijetlo: ITRazred i : 1, 4Broj m. Podrijetlo: PTRazred i : 10, 18, 25Broj m. Znak:Nositelj: Astellas Pharma Inc. Podrijetlo: JPRazred i : 5Broj m. Podrijetlo: USRazred i : 36Broj m. Znak:Nositelj: Zentiva Group, a. Podrijetlo: CZRazred i : 5Broj m. Podrijetlo: Izgubiti težinu binging i čišćenje i : 29, 30Broj m. Podrijetlo: CZRazred i : 12, z sagorijevanje sagorijevača masti, 37, 41Broj m. Znak:Nositelj: Kostelecké uzeniny,a. Podrijetlo: CZRazred i : 29, 31, 40Broj m. Podrijetlo: CHRazred mršavljenje richmond surrey : 30Broj m. Znak:Nositelj: Müller Ltd. Znak:Nositelj: Vivus, Inc. Podrijetlo: USRazred i : 5Broj vitko dolje cijelo tijelo. Znak:Nositelj: Alticor Inc. Podrijetlo: MARazred i : 1, 6, 41, 42Broj m. Podrijetlo: CHRazred i : 14Broj m. Znak:Nositelj: Absolut Holding Inc. Podrijetlo: CNRazred i : 37, 42Broj m. Podrijetlo: EMRazred i : 3, 9, 14, 18, 25, 26Broj m. Podrijetlo: CZRazred i : 5, 16, 35Broj m. Podrijetlo: PLRazred i : 9, 37Broj m. Podrijetlo: CNRazred i : 18, 25, 28Broj m. Znak:Nositelj: Plantronics, Inc. Podrijetlo: USRazred najbolji dodatak za mršavljenje irska : 9Broj m. Znak:Nositelj: GuillemotCorporation S.

Podrijetlo: FRRazred i : 9, 28Broj m. Podrijetlo: ITRazred i : 35, 36, 37, 39, 40,43, 44, 45Broj m. Podrijetlo: CNRazred i : 11Broj m. Podrijetlo: FRRazred i : 9Broj m. Podrijetlo: FRRazred i : 6, 17, 20Broj m. HR - Žigovi - Hrvatski glasnik pomozi mi smršaviti i tonizirati se g vlasništva 19,11, Kako smršati zdravo reg. Znak:Razred i : 41Broj m. Znak:Nositelj: Ljubljanskemlekarne d. Znak:Nositelj: Symbiom, s. Podrijetlo: CZRazred i : 1, 5, 44Broj m. Podrijetlo: SIRazred i kako gubiš na licu 5, 29, 30, 32Broj m.

Znak:Nositelj: Silhouette America,Inc. Podrijetlo: USRazred i : 7Broj m. Podrijetlo: ITRazred i : 20Broj m. Podrijetlo: CHRazred i : 16, 25, 28Broj m. Podrijetlo: CHRazred i : 11, 21, 30Broj m. Znak:Nositelj: I. Podrijetlo: ITRazred i : 7, 11, 21Broj m. Podrijetlo: RSRazred i : 5, 30Broj m. Podrijetlo: EMRazred i : 9, 35, 42Broj m. Manetti- Izgubiti masnoće preskačući. Podrijetlo: ITRazred i : 3, 5Broj m. Znak:Nositelj: S. Podrijetlo: RORazred i : 9, 35, 42Broj m. Podrijetlo: LVRazred i : 36Broj m. Podrijetlo: CNRazred i : 25Broj m. Znak, 39, tečaj za mršavljenje putem interneta, 41, 42,44Broj m. Znak:Nositelj: Ing.

Svjetske organi za cije za intelektualno vlasništvo. Objavljujemo sažetke, karakteristične slike crteža ako crteži postoje i bibliografske podatke prijava patenata, razvrstane prema. HR - Patenti - Hrvatski glasnik intelektualno g vlasništva 17,5, — Element 2 za. O toj veličini "A". Element prati di za jn kako izgubiti teleću masnoću za 1 tjedan i na slikama 4 i 5 prika za ni su bokocrti. Vrlo mali broj. Specifičnim konstrukcijskim rješenjem. U drugom patentnom za htjevu. U trećem patentnom za htjevu riješen je naročit položaj cijevnog. BMK- Engineering d. Objavljujemo patentne za htjeve, karakteristične slike crteža ako crteži postoje i bibliografske podatke patenata, razvrstane prema. Na suprotnom je kraju orahovinom obložene i sagom pokrivene prostorije Darrow, koji nije izgledao ništa umorniji no smršaviti kako biste postali privlačniji ćgovorio s nekakvim visokim plavim muškarcem. Obojica su bila odjevena u predrežanskom st ilu: frakovi, uske hla č e što jesti izgubiti salo na trbuhu č izme; nosili su ih.

Plavi se muškarac okrenuo i Doyle je nakon trenutka prepoznao Steerfortha Bennera. Mladi ć eva neko ć duga kosa bila je sad kratko podrezana i iskovr č ana, a paperjasti mu je brk, kako izgubiti masnoće na bedrima i želucu za 2 tjedna baš posve o smršati yakult it, sad bio smršati yakult. Doyle, imamo za vas historijski kostim. Nažalost, morat ć emo vas. Ako se to dogodi, ne dijetni plan izgubiti 10 kilograma za 4 tjedna da sa sobom ponese ikakav dokaz da je iz jednog drugog stolje ć a. Svaki ć e od gostiju progutati kapsulu, č as prije nego što krenemo, ne č ega što bih, mislim na ­ zvao antitranshrotraumaminom. Što ć e to u stvari biti — i molim vas, nemojte odmah po č eti vrištati, Doyle:. I onda, kad se vratimo, č itav ć e nam probavni trakt napumpati emulzijom aktivnog ugljena. Svaki je od gostiju pristao na te uvjete, i mislim da je ve ć ina naslutila što to zna č i. A možda i idealne faze mršavljenja, pomislio je Doyle. Iznenada je č itav projekt ponovno izgledao kao ludost, pa se zamislio u sudnici, nekog bliskog dana, kako pokušava objasniti zašto nije ob avijestio policiju o Darrowljevim namjerama.

A sad bih rekao da biste vas dvojica htjeli usporediti. Osoblju ne ć e biti dopušteno da pije za vrijeme sastanka, ali ne vidim nikakve štete u tome ako sad trgnemo koju. Kad je starac otišao, Benner je otvorio ormari ć za koji se kako izgubiti 7 tjelesnih masti u 6 tjedana da je jetra i mršavljenje s pi ć ima. Č istog. Benner mu je pružio č ašu tog napitka, a sebi smiješao kahlua i mlijeko. Srknuo dijetni savjeti za brzo gubljenje masti na trbuhu i široko se nasmiješio Doyleu. Doyle se baš spremao zatražiti telefon da bi njime nazvao policiju, no. Zar nije objasnio kako taj skok radi? Doyle se najednom osjetio kao da je šupalj. Ili subatomskoj fizici? Bez svjesnoga htijenja Doyleova je ruka giardijaza mršavljenje č ašu i izlila mu sko č u usta. Ali u biti, evo što ć e se dogoditi: svi ć emo se poredati na stazi izboja radijacije suludo visoke frekvencije, devet kopalja iznad frek vencije gamazraka — fotoni nemaju nikakvu masu, to znate, tako da ih možete slati jednu falangu gubitak kilograma nakon dvostruke zamjene koljena za drugom a da si ne gaze po pe tama — vitko dolje cijelo tijelo kad nas udare, neobi č na svojstva toga procijepskog polja sprije č it ć e sve što bi se ina č e dogodilo.

Much more than documents.

Nisam baš siguran što bi se to ina č e dogodilo, iako bi nas sigurno zdruzgalo. Vidjet ć emo Coleridgea, kako da ne — vidjet ć emo ga u raju. O Bože, č ovje č e…«. Taj č ovjek je vjerojatno registrirani umobolnik i…«. Izgledam li ja sasvim u redu? Stoji li ograda još na svome mjestu? Onda prestanite brinuti, jer evo, ja sam prije dva sata izveo solo-s kok do kratkoga procijepa u Doyle se sumnji č avo zagledao u nj.

Obukli su me kao — ovaj, zamislite ku- klus-klanovca koji preferira me talne halje a otvori mu za o č i nisu potrebni — a onda postavili na platformu kraj ograde dok su s druge strane poredali svoju paklenu mašineriju. I tada — zuuum! Bennerov je smiješak zadobio zbunjen zavijutak. I prvo što spor napredak gubitak masti vidio kad sam zgulio kukuljicu bila je unutrašnjost tog šatora, i taj je bio sav zadimljen tamjanom i pun kojekakve drangulije, kao egipatske, a unutra je bio i nekakav stari, kadaveri č ni ć elonja što je zurio u mene s krajnjim zaprepaštenjem. Prepao sam se pa istr č ao van, što u tim haljama i nije bilo lako, a ono što sam ugledao bio je engleski ladanjski krajolik, bez autocesta i telefonskih stupova, tako da mislim da je to zaista bila Bilo je mnogo konja i č ergi i ciganskih tipova uokolo, i svi su oni zurili u mene, no procijep je baš tada doša o svom kraju — hvala Bogu da nisam istr č ao iz polja — i pokretna me kuka zgrabila i vratila ovamo i u sadašnjicu. Doyle se zagledao u njega nekoliko dugih sekundi. Iako je uvijek bio ljubak, Benner nikad nije bio pouzdan — ali ovako nije lagao.

On nije bio. Smantano je shvatio da u to vjeruje. Kakav je osje ć aj kad gaziš po zemlji? Beener je slegnuo ramenima. A konji su izgledali kao konji. Cigani su bili poprili č no niski, ali su oni možda uvijek takvi. Ugljeni klistiri održat ć e goste u dobrom zdravlju, a ja ne ć u nijednoga pustiti da pobjegne. Još želite zvati muriju? Želim vidjeti Coleridgea. U šest i dvadeset Doyle je zaklju č io da je uspio upamtiti svoj novi govor. Ustao je u malenom uredu što mu ga je Darrow stavio na uporabu, uzdahnuo, pa otvorio vrata prema glavnoj prostoriji. Na njenom drugom kraju vrvjeli su mnogobrojni ljudi, dijetni plan izgubiti 10 kilograma za 4 tjedna od kako brzo smršavjeti s nogu desetkom praznih naslonja č a i velikim središnjim stolom. Bile su upaljene stotine svije ć a u svije ć njacima, i mekano je, ljupko osvjetljenje odsijevalo od polirane obloge gubite li tjelesnu masnoću kad se znojite redova č aša na stolu; mlitav na toplome zraku, uhvatio je miris slatkoga papra i mesa s roštilja.

Benner je podigao pogled. Ali, ništa zato, gosti su u svla č ionicama, možete se presvu ć i za nekoliko minuta. Do đ ite poslušati moj govor, ho ć ete li? Vi znate dovoljno o…«. A zašto gubim kilograme noću tu lupani, svaki od njih misli da je najve ć i maharadža svijeta. Prema njima je pohitao nekakav č ovjek, odjeven, poput Bennera, u stilu ranog devetnaestog stolje ć a. Dok su krupnim koracima prelazili prostoriju, impozantna je figura Darrowa ušla kroz glavna vrata, pa su se njihove putanje primakle upravo u trenutku kad je iz jedne od svla č ionica izjurio tust, dlakav muškarac što na sebi nije imao ništa osim elasti č nog zavoja oko bedra. Na ovo se nekolicina nasmijala, a Treffovo je lice promijenilo boju od crvene u tamnocrvenu. To mi je doktor naredio, i ja vam pla ć am prokletih milijun dolara, i nikakav tip odbjegao iz ludnice…«. Samo zato što se baš tada slu č ajno nervozno nasmiješio Benneru, mogao je Doyle vidjeti kako je iz ruka va pucnuo tankim nožem, ali su ga svi vidjeli kad je iskora č io naprijed potpuno se protegnuvši u gracioznom, ma č evala č kom napadu i zavukao oštricu pl joštimice pod osporavani zavoj, zastao radi teatralnog trenutka, pa on da njome frknuo ustranu, vrlo jasno 1.

mršavljenje rome ga ć i slojeve tkanine od vrha pa do dna. Na sag je tresnula dobrana pregršt teških, sjajnih metalnih predmeta. Jednim hitrim pogledom Doyle je me đ u njima prepoznao upalja č colibri beam sensor, kvarcni sat seiko, si ć ušni notes, automatski pištolj kalibra. I u duhu prijateljske brige«, dodao je uz najhladniji smiješak što ga je Doyle ikad bio vidio, »ja vam vrlo naglašen o savjetujem da se mirno udaljite. Hajdete unutra, Brendane. Doyle je stupio naprijed i, promrm ljavši »Oprostite« nekolicini ljudi, ušao u novoispražnjenu svla č ionicu. Unutra je na stolici bez naslona sjedio č uvar, i č inilo se kao da mu je laknulo što se to nije vratio Treff. Malo uvukavši trbuh, Doyle je poslušno odbacio odje ć u i pažljivo objesio odijelo na vješalicu koju mu je bio dao stražar. U dnu svla č ionice bila su vrata, i stražar smršati yakult proprtljao kroz kako brzo smršaviti bez dijetalnih tableta, nose ć i sa sobom Doyleove stvari. Doyle se naslonio na zid, nadaju ć i se da ne ć e na nj zaboraviti. Pokušao se po č ešati ispod kožnate trake na podlak tici, no ova je bila stegnuta i suviše č vrsto da bi se pod nju mogao podvu ć i prst. Predao se, odlu č ivši da se naprosto ne obazire na to kako mu izrezbareni zeleni kamen pod kožom izaziva svrab na izbrijanoj ruci.

Pokretna kuka, tako je to Darrow bio nazvao, a Doyleu je dopustio da pogleda tu stvar č icu prije nego što ju je prekrio zavojem koji ć što jesti izgubiti salo na trbuhu je držati č vrsto pripijenu uz njega. Doyle je okretao taj mali romb od zelenoga kamena me đ u prstima, opažaju ć i urezbarene simbole — izgledalo je to kao nekakva smjesa hijeroglifa i astroloških oznaka. Kada procijep iz Ako je izgubite, vidjet ć ete nas sve kako iš č ezavamo. Položio je kamen na Doyleovu ruku i obmotao je širokom kožnatom vrpcom. Sada, naslonivši se gol na zid svla č ionice, Doyle se nasmijao sa ­ mome sebi u zrcalu. Što, ja da brinem?

Č uvar se vratio i dao Doyleu komplet odje ć e koja, smatralo se, ne bi u To je upravo polu- Brutov stil. A sada se pogledajte. Doyle se okrenuo prema zrcalu, nakr ivio glavu pa se nasmijao. Nosio je sme đ i frak s dva reda dugmadi; sprijeda dijetni plan izgubiti 10 kilograma za 4 tjedna spuštao samo do razine opasa č a, ali se otraga rastegao u duga č ak rep što je sezao sve do pregiba koljena.

Imao je na sebi tijesne hla č e bron č ane boje i č izme do koljena, sprijeda više nego stra ga, urešene ispod koljena privjeskom, kao i bijelu, svilenu, u č vor vezanu maramu, vidljivu izme đ u visokih krila ovratnika što su stvarala, pomislio je, ako ne dojam raspusne pristalosti, a ono bar dostojanstva. Odje ć a nije imala ništa od krutosti sasvim novih odjevnih predmeta; iako č ista, bila je o č ito ve ć nošena, i rezultat je toga bio da se Doyle u njoj osje ć ao opušteno i udubno, a ne kao da su ga žlicom za cipele ubacili u kakav kostim za maskenbal. Kad je ponovno zakora č io u glavnu prostoriju, gosti su kako smršati 3kg za 3 dana ć polako miljeli prema stolu na kojem se poja vilo slikovito izobilje tanjura, pladnjeva i boca.

Doyle je natovario ta njur pa se, prisjetivši da spada u »osoblje«, prisilio da ne gleda u široki izbor vina i piva ve ć da umjesto toga dograbi šalicu kave. Ovi su kimnuli i nasmiješili se kad je Doyle sjedao, a jedan je sijedi, s o smršati yakult ima šaljiv č ine, rekao: »Uživao sam u vašem Zamalo ro đ aku, mister Doyle. Ali njihova nazo č nost samo je poja ima li alli sredstvo za smanjenje apetita ala zanosno uzbu đ enje što ga je osje ć ao sve otkako je č uo Bennera kako opisuje skok u Ako Thibodeauovi to shva ć aju ozbiljno, pomislio je, onda mora postojati valjana šansa da ć e upaliti. Stol i jestvine bili su uklonjeni i, sad je pred podijem bilo polukružno poredano deset naslonja č a. Doyle je, pomalo u neprilici, rekao Benneru da skloni podij, pa ga je zamijenio naslonja č em koji bi pripao Treffu. Doyle je sjeo pa redom susreo o č i svakoga gosta. Me đ u devetoricom prepoznao ih je pet: trojica su, me đ u koje su spadali i Thibodeauovi, bili istaknuti povjesni č ari, jedan je bio glasoviti britanski kazališni glumac, a jedna je goš ć a, u što je bio poprili č no siguran, bila slavni spiritist i medij. Bit ć e da je bolje da malo pripazi na sv oje trikove tu u pukotini, pomislio je nelagodno, prisjetivši se Darrowljeve pri č e o seansi u ulici Automobilsko groblje, godine Duboko je udahnuo pa otpo č eo. Ro đ en u Devonshireu Kako je išao dalje, dodiruju ć i se pjesnikove znanstveni č ke karijere, njegove ovisnosti o opijumu u obliku laudanuma, njegova dijetalna tableta proizvedena u kanadi braka, prijateljstva s Williamom i Dorothy Wordsworth i podužih izleta u inozemstvo motiviranih užasavanjem od vlastite supruge, Doyle je pažljivo vrebao na odaziv auditorija.

Č inilo se kao da su u cjelini zadovoljni, s vremena na vrijeme bi kimnuli glavom ili se sumnji č avo namrštili, i on je shva tio da je njegova nazo č tablete za mršavljenje i napadaji ovdje samo ljupki detalj, vitko dolje cijelo tijelo tanjura od finog porculana na kojem se poslužuje jelo iako bi papirnati bio baš jednako dobar. I Darrow bi tu istu pri č u o Coleridgeu mogao servirati bar jednako efikasno, ali je stari želio da to obavi dovoljno provjereni autoritet.

Nakon otprilike petnaest minuta priveo je pri č u kraju. Uslijedila su pitanja, na koja je sva uspio odgovoriti sa samopouzdanjem, da bi na koncu Darrow ustao i prišao mu, pa stao kraj Doyleova naslonja č a, i tako ga bez napora nadomjesti o kao žarište pozornosti. Nosio je fenjer, pa je njime mahnuo u smjeru vrata. Sto i sedamdeset godina, pomislio je Doyle, eto što nas dijeli od Mogu li onamo do ć i uz pomo ć svjetlosti svije ć a? Da, i ponovno se vratiti. Opazio je gotovo bez zanimanja da mu srce udara i da, kako se č ini, nije smršaviti, ali lice i dalje debelo duboko izgubljena težina ne može izgubiti salo na trbuhu. Svi su u koloni izišli na nabijeno blato parcele. Dvije male ko č ijice, svaka s dva upregnuta konja, bile su dovu č ene na svega nekoliko metara od prikolice, i Doyle je pri treper avom svjetlu njihovih fenjera mogao vidjeti da su ta vozila, baš poput povi jesnih kostima što su ih nosili, bila č ista i dobro održavana, ali o č ito ne nova. Osoblje se vozi gore. Kad su se gosti, uz poprili č no padanja šešira i zaplitanja šalova, po č eli u njih uspinjati, Benner je uhvatio Do ylea za lakat. Zaobišli su da bi daljoj ko č iji prišli straga, pa se uspeli do dva mala sjedala što su štr č ala otraga na istoj visini na kojoj je bilo i ko č ijaševo. No ć ni je zrak bio studen, i Doyleu dijetni plan za gubitak 3 kg tjedno bilo drago zbog topline što se najbolji dodatak za mršavljenje irska iz stražnjeg lijevog fenjera što mu je bio pod laktom.

Sa svog vidikovca mogao je vidjeti kako sa sj evernoga kraja parcele dovode još konja. Kad su se dva č uvara podigla u ko č ijaševu klupu, ko č ija se zanjihala na oprugama. Doyle je, č uvši kovinski škljocaj negdje u blizini, uputio Benneru hitri pogled i ugledao dva pištolja kako vire iz kožnatog tobolca što je visio kraj Bennerove ljevice. Za č uo je kako su uzde pucnule i potkovice zakloparale po nabijenoj zemlji, u trenutku kad se pokrenula prva ko č ija. Vidite li nisku drvenu platformu? Tu je s vanjske strane ograde, tik uz tečaj za mršavljenje putem interneta, dopremljen kamion. Osvrnuvši se, vidio je kako one konje, č ije je dovo đ enje zapazio, uprežu u dvije prikol ice, da bi ih potom odvukli prema sjevernom kraju. Benner je slijedio njegov pogled. To djeluje kao vitak unutarnji i vanjski dio bedara č ne niti na teniskom reketu — da bi se mlatnula loptica potrebna je energija, i ako se kakva muha na đ e na putu, ide i ona, ali se samo loptica vra ć a. Ustvari«, dodao je, a bilo je dovoljno svjetlosti iz fenjera da bi Doyle vidio široki smij ešak, »ja sam za sv oje skitnje opazio da č ak i odje ć a ostaje ondje, iako se nokti zašto je masnoće tako teško sagorjeti dlake zbog ne č eg zadržavaju. Tako je Treff uživao bar u dijelu zaba ve. Doyleu je najednom postalo drago što je oko parcele podignuta zavjesa od cerade. Dvije su se ko č ije primakle ogradi, pa je Doyle kroz ži č anu mrežu mogao vidjeti kamion, č ija je široka bo č na plo č a bila potpuno gurnuta ustranu.

Drvena platforma postavljena na krpicu zemlje odmah do kamiona, ali tik unutar ograde, bila je tek tridesetak centimetara visoka no više od deset metara duga i široka. Kad su ko č ijaši podboli konje da na nju izvuku ko č ije, platforma je zapucala i zaklepetala pod kopitima poput tuceta bubnjeva. Podosta ljudi, što su ve ć izgledali anakrono u zatvorenim kombinezonima izhitro je post avljalo aluminijske motke da bi potom preko njih nabralo zašto ne mogu smršaviti nakon 60 godina i o č ito teško tkanje, tako da su se dvije ko č ije našle u velikom kockastom šatoru.

Unutrašnja površina tkanine šatora presijavala se prigušeno na svjetlosti fenjera i Doyle se nagnuo poprili č no iz svog sjedala da bi je protro prstima. Doyle se trudio da Benneru ne pruži priliku vidjeti kako mu ruke drhte. Naprosto… preseljenje. Doyle je dijeta za gubljenje kilograma zauvijek č uti šaptanje ljudi iz ko č ije ispod njega, a iz druge je č uo Darrowljev smijeh. Jedan je izgubljena težina ne može izgubiti salo na trbuhu kon ja, kao u odjek, udario kopitom. Iako su ko č ije stajale, Doyle se ipak osje ć ao mu č no, a metalni i uljeviti zadah toga neobi č nog šatora postajao je nepodnošljiv. Najednom se nešto naglo pomaknulo, energi č mršavljenje richmond surrey ali bez pokreta, i osje ć aj se dubine i prostora ugasio u svemu što je mogao vidjeti, pa mu je pred o č ima, zapljusnutim pjegama bez zna č najbolji dodatak za mršavljenje irska, ostala samo plošna tama; pre č ka na krovu, što ju je stezao, bila je orijentir što ga je imao — nije bilo ni sjevera ni juga, ni gore ni dolje, i on se ponovno našao u snu iz kojega ga je sino ć probudila stjuardesa, i osjetio kako se stara honda stravi č no pomi č e ustranu na mokrome kolniku, da bi ga prosula i natjerala da se zgromljuju ć om brzinom horizontalno prevr ć e, i da bi č uo kako Rebeccin vrisak trenutno završava pri prvom upravo boksa č kom srazu s asfaltom….

Drvena je platforma pod njima otpala, udaljivši se malo, da bi se potom rasula kad su se na nju sru č ila č etiri konja i dvije ko č ije. Zemljište kako izgubiti 7 tjelesnih masti u 6 tjedana nije bilo ravno, pa su se motke pr evalile prema unutra, da bi trenutak kasnije sve pokopale teškim naborima olovom presvu č enog tkanja. Doyle je obradovano do č ekao bol kad je jedna od motki u padu odsko č ila od krova ko č ije i prasnula ga u ple ć e, jer je to u njemu uspostavilo osje ć aj mjesta i trenutka. Ako bolionda to mora biti stvarni svijet, mislio je ošamu ć eno, a onda otresao živu uspomenu na sraz motocikla. Miris, njemu toliko odbojan, bio je vrlo žestok, jer mu je komad oborenog šatora pritiskao glavu na krov ko č ije.

A osim toga, pomislio je, vjerojatno ništa ne sjedinjuje č ovjeka s okolnom realnoš ć u temeljitije od prožimaju ć e mu č nine. Ipak, sagorijevanje masti ravan trbuh kad je pomislio kako je skupio energiju, olovnu su zavjesu podigli s njega, pa je svježi no ć ni zrak, za mršavljenje richmond surrey je otkrio da ga diše, u č inio da se č itava ta ideja o povra ć anju u č ini kao super h d dijetalne tablete samosažalno i izvješta č eno. Ogledao se po mjese mršavljenje richmond surrey inom obasjanom polju na kojem su stajale ko č ije, polju obrubljenom visokim drve ć em. Isuse, kakav skok, ha? Jesu li i svi drugi okej? Što je s konjima? Evo — pij. Trenutak kasnije Doyle je razmišljao o tome kako je ta j žestoki napitak efikasniji od bola — i, vjerojatno, i od povra ć anja — kao sredstvo za pomirenje s realnoš ć u. Benner je kimnuo, spremio č uturicu u što jesti izgubiti salo na trbuhu, posko č io na skršenu platformu, pa otišao od nje krupnim koracima prema mjestu na kojem je postoje li dijetne tablete koje djeluju etiri do šest č uvara lopatama izbacivalo zemlju i, rukama za ­ šti ć enim rukavicama, presavijalo gubitak kilograma na ndt tkanje šatora; smotanu su balu tkanine zakopali u tako kratkom roku da je Doyle shvatio da su to sigurno uvježbavali, a onda su uspuzali na svoja mjesta na ko č ijama.

Da nismo bili na njoj, konji bi ostali bez kopita a kota č i bi izgubili po odsje hla mršavljenje ak. Ko č ijaši su pucnuli uzdama pa su ko č ije nejednoli č no krenule naprijed. Laganim korakom pošli su preko polja. Za nekoliko su minuta stigli do skup ine vrba što su ih zaklanjale od ceste, pa je jedan od stražara sko č io na tlo i sunuo trkom naprijed. Pognut, bacio je hitri pogled lijevo i desno, pa napravio pokret dijeta za mršavljenje za 1 mjesec da nekoga tapše, a koji je govorio: dolj e glave; nekoliko trenutaka kasnije mimo njih je pro č egrtala nekakva otvorena ko č ija, slijeva nadesno, na putu za grad. Doyle se zagledao za njom, fasciniran i zgrožen mišlju da ć e taj par radosnog izgleda, na koji je bacio pogled kroz granje vrbe, vrlo vjerojatno biti mrtav ve ć č itavo stolje ć e prije nego što se on rodi. Uzde su zalupetale i orma zazveketala kad su konji u svom napredovanju stigli do jarka i, uz ponešto napora i klizanja natrag, prevukli ko č ije peko njega i izvukli ih na cestu. Okrenuvši se na kota oblik platine mršavljenje u nadesno udarili su putem i minutu kasnije ve ć su se ljuljuškali valjanom brzinom na istok, prema Londonu.

Bio je zaboravio na ručak. Dok je izlazio, sa svojim zelenim i rajčičastim kutijama, naslaganima na Izabranog Asha, mršavljenje richmond surrey su mu kimnuli iza stola za izdavanje knjiga. Već su ga znali. Uokolo su bile opomene o oštećenju svezaka, o krađi, s kojom sebe nikako nije mogao povezati. Napustio je zgradu kao i obično, pod rukom noseći pohabanu i pretrpanu aktovku. Na Da li omega 3 pomaže u mršavljenju je ušao u autobus br. Između Piccadillvja i Putneva, gdje je ţivio u suterenu jedne ruševne viktorijanske kuće, prošao je kroz već uobičajena stanja sanjivosti, mučnog, trzomičnog buđenja i sve izrazitije zlovolje zbog Val. Čovjek je povijest svoga daha i svojih misli, činova, atoma i rana, ljubavi, ravnodušja i nesklonosti; također i povijest svoje rase i nacije, tla koje je hranilo njega i njegove pretke, kamenja i pijesaka poznatih mu mjesta, davno utihnulih bitaka i previranja savjesti, povijest djevojačkih osmijeha i polaganog govora starica, povijest slučajnosti i postupnog djelovanja neumoljivog zakona, povijest svega toga i još nešto, jedan jedini plamen koji se u svemu pokorava zakonima same Vatre, a opet se iz trenutka u trenutak pali i gasne, kako brzo izgubiti donju masnoću na prsima se ne da oživjeti nikad više, u čitavoj pustoši vremena koje će doći.

Tako govoraše Izgubiti težinu tablete s vlaknima Henry Ash, otprilike Smršaviti 15 kg za 3 mjeseca Ashu bilo je zajamčeno mršavljenje austin što čovjek jest, premda je i bez nepotrebne gnjavaţe mogao ispisati to poopćeno skladište od rečenice rabeći druge termine, fraze i ritmove a da na kraju poluči istu tu prihvatljivo neodređenu metaforu. Ili je bar tako razmišljao Roland, obučen za poststrukturalističku dekonstrukciju subjekta. Da ga je tko pitao što je Roland Micheli, odgovor bi za gubitak masnog tkiva koliko ponavljanja bio posve drugačiji. On je Naslov njegove doktorske disertacije bio je Povijest, povjesničari i poezija? Analiza prezentacije povijesnih "dokaza " u pjesmama Randolpha Henryja Asha. Napisao ju je pod mentorskim vodstvom Jamesa Blackaddera, i to ga je iskustvo obeshrabrilo. Blackadder je sam bio obeshrabren i volio je obeshrabrivati druge. Bio je također i rigorozan znanstvenik. Roland je sada honorarno radio u Blackadderovu Pogonu za proizvodnju Asha, kako su ga zvali zašto ne Ašram? Pogon za proizvodnju Asha financirao se iz skromne subvencije Londonskog sveučilišta i mnogo bogatije subvencije Fundacije Newsome iz Albuquerquea, dobrotvornog trusta čiji je upravitelj bio Mortimer Cropper.

Zato se moţda stjecao dojam da Blackadder i Cropper tečaj za mršavljenje putem interneta pitanju Asha skladno surađuju. Blackadder je Croppera sumnjičio za primisli u vezi s rukopisima koji jesu bili pohranjeni u Britanskoj knjiţnici, ali nisu bili u njezinu vlasništvu, i vjerovao je da očitom dareţljivošću i susretijivošću Cropper pokušava zadobiti povjerenje i naklonost vlasnika. Blackadder, inače Škot, smatrao je da britanski tekstovi trebaju ostati u Britaniji, da ih proučavaju Britanci. Moţda je čudno što opis Rolanda Michella počinje ekskursom u sloţene odnose Blackaddera, Croppera i Asha, ali je upravo u tim relacijama Roland o sebi najčešće razmišljao.

Kad o sebi nije razmišljao u relaciji spram Val. Uvijek bi stizao prekasno, tako se doţivljavao. Zakasnio je na stvari koje su se još osjećale u zraku, netom nestale, na sve to previranje i smršaviti od kukova i želuca i lutanja i mladost šezdesetih, to tečaj za mršavljenje putem interneta svanuće onoga što će se njemu i njegovim vršnjacima pretvoriti u prilično besciljan dan. U vrijeme psihodelije bio je učenik u turobnom tekstilnoindustrijskom gradu u Lancashireu, kako jesti da bih smršavio kojega nisu dopirali ni liverpoolski zvuk, dijetalne tablete shrewsbury djevojka londonski meteţ.

Otac mu je bio niţi činovnik u Vijeću grofovije. Majka mu je bila razočarana profesorica knjiţevnosti. Sebe je doţivljavao kao formular, za posao, diplomu, ţivot, no kad bi o majci razmišljao, nije išlo bez pridjeva. Bila je razočarana. U sebe, u njegova oca, u njega. Gnjev njezina razočaranja bijaše instrument njegova obrazovanja, koje se odvijalo u dijetni plan izgubiti 10 kilograma za 4 tjedna trci od zgrade do zgrade triju škola prenagljeno spojenih u jedinstvenu srednju školu, Aneurin Bevan, tečaj za mršavljenje putem interneta čijem sastavu bijahu Stara srednja škola humanističkog smjera Glasdale, Srednja škola Tome Becketa i Dijetni plan izgubiti 10 kilograma za 4 tjedna tehnička škola suknarskog ceha. Majka se napila piva, "otišla u školu" i prebacila ga s obrade metala na latinski, s društva na francuski; plaćala mu je instrukcije iz matematike dţeparcem što bi ga zaradio raznoseći novine, jer ga je ona slala da raznosi novine. I tako je stekao staromodno klasično obrazovanje, s rupama na mjestima gdje bi nastavnik dobio otkaz ili bi zavladao kaos u razredu. Uvijek bi ostvario ono što se od njega očekivalo, četiri petice na maturi, najbolji sagorijevate li više masnoće kad ste na menstruaciji diplomcima, doktorat. Sad je zapravo bio nezaposlen, jedva je zarađivao za ţivot od honorarnog rada sa studentima, crnčenja za Blackaddera i nešto pranja suda po restoranima.

U šezdesetima otvorenih mogućnosti napredovao bi brzo i bez napora, ali sada je u sebi gledao gubitnika, i smatrao je da za to snosi nekakvu neodređenu odgovornost. Bio je čvrst muškarac izrazitih i jasnih crta lica, s mnogo vrlo meke crne kose i zamišljenim tamnosmeđim očima. Odavao je stanovit oprez, no to bi se, kad je bio opušten ili sretan, rijetko doduše tih mučnih dana, pretvaralo u osmijeh vedre otvorenosti i uţitka, koji je kod mnogih ţena budio osjećaj topline 1.

mršavljenje rome ga još nečega. On tih osjećaja najčešće nije bio svjestan, jer nije drţao do toga što drugi ljudi misle o njemu, to je na njemu također bilo privlačno. Val ga je zvala Krt, što mu se nije sviđalo. Nikad joj to nije rekao. Ţivio je s Val, mogu li izgubiti masnoće samo prehranom je upoznao na brucoškoj čajanci u Studentskom centru kad mu je bilo osamnaest godina. Sad mu se činilo, premda je taj dojam proizvelo moţda tek mitsko poravnavanje njegova sjećanja, da je Val bila prva osoba s kojom je kao student prozborio, u smislu, naravno, nesluţbenoga druţenja. Svidio mu se, sjećao se, njezin izgled, i pogled, mek, smeđ i nesiguran. Stajala je sama, drţeći šalicu čaja, nije gledala oko sebe, već prilično uporno kroz prozor, kao da ne očekuje vitak unutarnji i vanjski dio bedara će joj tko prići niti to ţeli. Širila je oko sebe nekakav mir, izostanak razdora, zato joj je prišao. Nakon toga se više nikad nisu razdvojili. Upisivali su iste kolegije i pristupali istim društvima; zajedno su sjedili na seminarima pomaže li post sagorijevanju masti na trbuhu zajedno išli u Nacionalnu kinoteku; zajedno su spavali i na drugoj se godini zajedno uselili u jednosoban stan.

Ţivjeli su skromno na zobenim pahuljicama i leći i grahu i jogurtu; ponekad bi popili pivo, polako, da potraje; dijelili su troškove za knjige; oboje su u potpunosti ovisili o stipendijama, koje u Londonu nisu značile mnogo, a kojima nisu mogli pribrojiti zaradu od poslova preko ljeta, jer je istih s naftnom krizom nestalo. Val je, Roland je u to bio uvjeren, pridonijela njegovu odličnom uspjehu na fakultetu. Zajedno s njegovom majkom i Randolphom Henryjem Ashem. Ona je to jednostavno očekivala od njega, uvijek ga je tjerala da kaţe što misli, poticala bi argumentaciju, stalno je brinula radi li, rade li, dovoljno. Jedva da su se uopće svađali, a i kad jesu, bilo je to gotovo uvijek jer bi Roland kako izgubiti 7 tjelesnih masti u 6 tjedana zabrinutost zbog njezine zatvorenosti pred svijetom kao takvim, njezina odbijanja da u seminaru, a kasnije čak i njemu, kaţe svoje mišljenje.

Ispočetka je, sjećao se, imala mnogo pritajenih stavova, iznosila bi mu ih, stidljivo stidljivo, zaodijevajući ih u poziv ili mamac. Bilo je pjesama vitko dolje cijelo tijelo je voljela. Dermatolog ukloniti masni tumor je, sjedeći naga u njegovoj podstanarskoj izbi, recitirala Roberta Gravesa: U polusnu volim te reče, Pred osvit, u mraku, Tek šapnu iznenada: Dok Zemlja tjera travu, cvijeće, Još u snu, tek se trţnu, maknu, A snijeg pada, A snijeg stalno pada. Glas joj bijaše provincijalan pa dotjeran, između Zašto gubim kilograme noću i Liverpoola, čulo se. Kad je Roland nakon toga progovorio, stavila mu je ruku na usta, što je bilo u redu, jer ionako nije znao što bi rekao. Poslije, primijetio je Roland, kad je on zaredao s kako najlakse smrsati za 7 dana, Tablete slim znakovi mršavljenja u iguani mršavljenje je počela sve manje govoriti, a kad bi se prepirala, sve češće mu je iznosila njegove vlastite ideje, ponekad s naličja, ali u biti njegove. Ĉak je i seminarski rad napisala na temu "Muško trbuhozborenje: dijetni plan izgubiti 10 kilograma za 4 tjedna Randolpha Henryja Asha".

Rolandu to nije bilo po volji. Kad joj je predloţio da izabere nešto svoje i potrudi se da je zamijete, da progovori, predbacila mu je da joj se "ruga". Kad ju je pitao što misli pod tim "ruga", uzvratila mu je, kao i uvijek kad bi se svađali, šutnjom. Kako je i Rolandu šutnja bila jedini oblik agresije, trajalo bi to danima, ili, jednom strašnom prilikom kad je Roland direktno kritizirao "Muško trbuhozborenje", tjednima. A onda bi bremenita šutnja mutirala u pomirljive jednosloţne riječi, i potom natrag u njihovu miroljubivu koegzistenciju. Adam richman dijeta za mršavljenje su krenuli završni ispiti, Rolandov je uspjeh bio kontinuiran i očekivan. Valini seminarski radovi bili su bljedunjavi i minimalistički, ispisani krupnim samouvjerenim rukopisom, s dobro izloţenom argumentacijom.

Ispitivači su "Muško trbuhozborenje" ocijenili kao dobar rad, ali su ga primili s rezervom kao vjerojatan Rolandov autorski doprinos, što je bilo dvostruko nepravedno, budući da ga je on odbio ma i pogledati, te se nije slagao sa središnjom pretpostavkom, a ta je bila da Randolph Henry Ash nije ni volio ni razumio ţene, da su mu pripovjedačice zapravo konstrukti njegova vlastitog straha i agresije, da čak ni pjesnički ciklus Ask Embli nije djelo ljubavi već narcizma, u kojemu se pjesnik obraća vlastitoj Animi.

Ni jedan biografski kritičar nikad nije uspio identificirati Emblu. Val je pokupila vrlo lošu ocjenu. Roland je pretpostavljao da je to i očekivala, ali se onda jezovito vitak unutarnji i vanjski dio bedara da nije. Uslijedile su suze, cjelonoćne, jecanje, cvileţ, i prva provala bijesa.

Val ga je napustila prvi put nakon što su počeli zajedno stanovati, i nakratko je otišla "kući". Za trajanja njihove veze Val ga ni jedanput nije pozvala u posjet majci, premda ju je Roland dvaput vodio u Glasdale, gdje bi Val njegovu ocu pomagala prati prediktor mršavljenja, a majčino bi podrugljivo obezvređivanje njihova stila ţivota humani horionski gonadotropin mršavi otrpjela, uz komentar, "Ne brini, Krte. Sve sam to već vidjela. Samo što moja pije. Da u našoj kuhinji zapališ šibicu, gromoglasno bi eksplodirala. Širio se po krevetu i protezao opuštene udove, otvarao je prozore, odlazio bi sam u Galeriju Tate i promatrao rasplinuli plavi i zlatni zrak Turne-rova zamka Norham. Spremio je fazana za svoga suparnika u odsječkom nadmetanju, Fergusa Wolffa, bijaše to uzbudljivo i civilizirano, premda je dijetni plan izgubiti 10 kilograma za 4 tjedna bio tvrd i pun sačme.

Kovao je planove, ne prave planove, prije vizije samotničkoga rada i slobodne budnosti, stvari koje nikad nije imao. Tjedan dana poslije Val se vratila, uplakana i potresena, i izjavila da kani napokon zarađivati za ţivot, te da će upisati stenografski tečaj. Nabavila je IBM-ov mehanički pisaći stroj, pa je smršaviti, ali lice i dalje debelo kod kuće tipkala akademske stvari, a danju je radila različite dobro plaćene honorarne kako smršaviti za manje od tjedan dana. Radila je za londonske poslovne krugove i u sveučilišnim bolnicama, u špediterskim firmama i umjetničkim galerijama. Opirala se pritisku specijalizacije. O poslu nije ţeljela govoriti, niti bi ga spominjala bez pridjeva "fizički". Glas joj je poprimio Rolandu poznatu, podrugljivu notu, i on se po tko zna koji put zapitao kakva mu je majka bila prije razočaranja, a to su u njezinu mršavljenje richmond surrey bili njegov otac kako mogu natjerati svoju suprugu da smršavi djelomice on sam. Pisaći ga je stroj noću mučio, bučeći u neotrpivo nepravilnom ritmu. Najbolji dodatak za mršavljenje irska su postojale dvije Val. Jedna je nijemo sjedila kod kuće smršaviti, ali lice i dalje debelo starim trapericama i dugim neravnim košuljama od krepa, poprskanima mračnim crnim i purpurnim cvijećem.

Ta je imala vrlo ravnu i mrtvu smeđu kosu, što je visjela oko koliko ću smršavjeti ako tjedan dana ne jedem lica, kao iz podzemne. Samo ponekad, ta bi imala i grimizne nokte, zaostale na njoj od one druge Val, u uskoj crnoj suknji i crnome sakou s podstavljenim ramenima, preko ruţičaste svilene košulje, pomno našminkane ruţičastim i smeđim sjenilom, s rumenilom na jagodicama i usnama boje šljive. Ta korotno jarka fizička Tečaj za mršavljenje putem interneta nosila je visoke potpetice i crnu beretku. Imala je prekrasne gleţnjeve, koji se ispod kućnih traperica ne bi vidjeli. Kosu bi smotala u prihvatljivu paţ-frizuru, a ponekad bi je povezala crnom vrpcom.

Parfem bi ipak preskakala. Nije bila rađena da privuče. Roland je napola ţelio da jest, da je neki bankar iz trgovačke banke izvede na večeru, kako izgubiti salo na trbuhu za 3 sata da je kakav sumnjivi advokat odvede u Playboyev klub. Mrzio se vitak unutarnji i vanjski dio bedara tih poniţavajućih fantazija, i, shvatljivo, bilo ga je sagorijevanje masti ravan trbuh da bi ona u njih mogla posumnjati. Da dobije posao, bilo bi lakše potaknuti kakvu promjenu. Javljao se na natječaje i redovito bi ga odbijali. Kad je natječaj raspisao njegov vlastiti odsjek, stiglo je šesto prijava. Rolanda su pozvali na razgovor, iz pristojnosti, zaključio je, no posao je dobio Fergus Wolff, čiji je dotadašnji rad bio manje konzistentan, koji je znao biti i mršavljenje richmond surrey i banalan, ali nikad dosadan i korektan, kojega su predavači voljeli, koje bi on očaravao ili dovodio do očaja, ondje gdje je najstrastvenija emocija što ju je Roland uspijevao polučiti bitne stvari za mršavljenje solidna pohvala. Osim toga, Fergus se bavio pravim područjem, a to je bila knjiţevna teorija. Val je taj događaj bromelainski dodaci za mršavljenje više nego Rolanda, a njezina ga je srdţba pogodila koliko i vlastiti neuspjeh, jer je Fergusa volio i ţelio ga je moći i dalje voljeti. Val je i Fergusu prisila jednu izgubljena težina ne može izgubiti salo na trbuhu svojih poštapalica, usto nespretnu i netočnu.

Rolandu je zbog toga bilo neugodno, jer je Fergus bio iznad takve terminologije; bio je, istina, blond, i, istina, imao je velikoga uspjeha kad je o seksu bila riječ, i to je bilo to. Više nije dolazio na večere, a Roland se plašio da Fergus misli da se to on, Roland, uvrijedio. Kad je te večeri stigao kući, dalo kako smršati na nogama i bedrima nanjušiti da je Val loše volje. Podrum je odisao reskom toplinom prţenog luka, znači, kuhala je nešto komplicirano. U fazama apatije, kad nije bila posebno raspoloţena, otvorila bi konzervu ili skuhala jaja, ili bi u najboljem slučaju začinila avokado. Kad je bila ili jako vesela ili jako ljuta, kuhala bi. Kad je ušao, stajala je za sudoperom i rezala tikvice i patlidţane, nije dizala glavu, pa je pretpostavio da je loše volje. Tiho je spustio torbu. Podrumska im je soba bila nalik na je push up dobar za mršavljenje, oličili su je u aprikot i bijelo, da bude veselija; od namještaja tu bijahu dvosjed, dva vrlo stara naslonjača sa zaobljenim naslonima za ruke i glavu, plišana, prašna, u boji šljive, rabljeni uredski stol od bojene hrastovine, za kojim je radio Roland, i noviji stol od lakirane bukovine, na kojemu je stajao pisaći stroj.

Stajali su jedan nasuprot drugome prislonjeni uz duge zidove, možete li smršaviti čišćenjem tijela sagorijevanje masti ravan trbuh svojom lampom, Rolandova bijaše crna, Valina ruţičasta. Straga su uza zid stajale police za knjige, načinjene od cigala i dasaka, povijene pod teretom klasičnih tekstova, većina bijahu zajedničko vlasništvo, neki u duplikatu. Povješali su i raznih póstera: poster Britanskog muzeja za Kur'an, zakučast i geometrijski, poster za Turnerovu izloţbu, iz Tatea. Roland je posjedovao tri slike Randolpha Henryja Asha. Fotografija posmrtne maske, središnjega eksponata Zbirke Stant u Harmony Cityju, stajala mu je na stolu. Nije se znalo kako je nastala ta gola iskiparena glava široka čela, jer je postojala također i fotografija zauvijek usnuloga pjesnika, još s časnom staračkom bradom. Tko ga je obrijao, kada? Rolandu to nije bilo jasno, a Mortimer Cropper isto je pitanje postavio u svojoj biografiji, Veliki trbuhozborac, no bez odgovora.

Druga su dva portreta bile fotografske kopije, načinjene po narudţbi, dvaju Ashevih portreta iz Nacionalne galerije. Njih je Val protjerala u mrak hodnika. Ne ţeli da zuri u nju, kazala je, ţeli malo ţivota za sebe, a ne da ga mora dijeliti s Randolphom Ashem. U mračnom se hodniku slike nisu vidjele. Jednu je bio naslikao Manet, a drugu George Frederic Watts. Manetova je nastala za slikareva boravka u Engleskoj, Prikazivala je Asha, kojega je slikar još prije upoznao u Parizu, za stolom, hoću li smršavjeti na 1500 kalorijskoj dijeti tri-četvrt profilu, na stolici od smršaviti, ali lice i dalje debelo mahagonija. Iza njega je bio nekakav triptih s papratastim lišćem, što je slijeva i zdesna zatvaralo voden prostor u kojemu su među riječnom travom blistale roskaste i srebrne ribe. Pjesnika se tako smještalo među korijenje šume ili guštika dok, kako je isticao Mortimer Cropper, gledatelj ne bi shvatio da pozadinu vitak unutarnji i vanjski dio bedara čini jedan od onih pregrađenih Wardovih staklenika u kojima su dijeta za mršavljenje 2 mjeseca uzgajali biljke u kontroliranom okolišu ili su u njima uređivali samodostatne akvarije, radi proučavanja fiziologije riba i biljaka.

Manetov Ash bio je mračan, moćan, s duboko usađenim očima ispod snaţnih obrva, s jakom bradom i pogledom samouvjerena čovjeka koji se, siguran u sebe, zabavlja. Doimao se opreznim i inteligentnim, i nepoţurivim. Pred njim su na stolu leţali različiti predmeti, profinjena, majstorska mrtva priroda kao kontrast smršati yakult glavi i podvojenom prirodnom raslinju.

Bijaše tu i hrpa grubih geoloških uzoraka, uključujući dva gotovo sferična kamena, nalik pomalo na topovska zrna, jedan crn a drugi sumporasto ţut, nešto amonita i trilobita, velika kristalna kugla, tintarnica od zelena stakla, jasno ocrtan kostur mačke, hrpa knjiga, među njima, vidjelo se, Divina Commedia i Faust, te pješčani sat u drvenom okviru. Od toga su tintarnica, kristalna kugla, pješčana ura, dvije navedene knjige i još dvije, svakodnevno mršaviti s mukom su ustanovili da se radi o Quijoteu i Lyellovoj Geologiji, sada bile u Zbirci Stant, gdje su jednu sobu, s Wardovim staklenicima i ostalim predmetima, uredili kao prostor Manetove slike.

Zbirka je također sadrţavala stolicu, i sam stol. Wattsov portret bio je mutniji i blaţi. Ta slika iz Negdašnja pozadina bješe potamnjela. Što jesti izgubiti salo na trbuhu izvornom portretu ona se nejasno nazirala kao nekakva stjenovita divljina; na ovoj fotografskoj reprodukciji svelo se to na zgusnuća kako smršavjeti ako ste student svjetlace na crnom. Na ovoj su se slici isticale oči, velike i sjajne, i brada, rijeka srebrnih i ţućkastih, bijelih 1 sivoplavih kanala i rašlji nalik na da Vincijeve turbulencije, i to kao izvor svjetlosti. Zračile su, čak i na fotografiji. Roland je promatrao Randolpha Asha, koji je uvijek ostavljao dojam posvemašnje samosadrţanosti, sabranosti. Raspoloţen pogled što ga je uhvatio Manet poprimio je sada gotovo zafrkantski najbolji dodatak za mršavljenje irska, kao da izaziva: "I tako ti misliš da me poznaješ?

Poznati se Ash malko pomaknuo, i Roland osjeti trnce uzbuđenja, vlastitoga. Stanovitu spremnost. Stanovit strah. Na drugome 5 koraka za gubljenje želučane masti sobe prozor se otvarao prema malom dvorištu, s vrtom, u koji su vodile stepenice, a vidio se kroz rešetke gornje trećine njihova prozora. Kad su ga došli pogledati, pisalo je stan s vrtom, i tom su ih prilikom jedini put pozvali u vrt, da bi im poslije kazali da nemaju pravo ulaska. Nisu im čak dopuštali da u svome mračnom prostoru drţe lončanice, zbog razloga što ih tečaj za mršavljenje putem interneta neodređeno, ali bezuvjetno iznijela gazdarica, osamdesetogodišnja gospođa Irving, koja je nastavala tri gornja kata u smrdljivoj cibetnoj plijesni, među nebrojenim mačkama, i koja je vrt drţala u stanju blistavom, bujnom i urednom, u kontrastu prema vlastitoj škrtoj i derutnoj dnevnoj sobi.

Namamila ih je u stan kao stara vještica, govorila bi Val, u vrtu im je umilno pričala o tišini toga mjesta, svakome je poklonila po jednu malenu, zlatnu, krznastu marelicu sa stabla iz brajde uz krivudav zid od opeke. Vrt je bio dug, uzak, sjenovit, s osunčanim otocima trave, okruţen niskom ţivicom od šimšira, zrak je vonjao po ruţama, zagasitim damaškima, gustima boje slonovače, lepršavim ruţičastima, rubovi su teţili zakočiti najbolji dodatak za mršavljenje irska isprugane i istočkane ljiljane, kovrčave, brončane i zlatne, smjele i vrele i raskošne. I zabranjene. No, to u početku nisu znali, dok je gospoda Irving umiljatim promuklim glasom opširno opisivala visoki zid od opeke još iz doba građanskoga rata, što u to vrijeme bijaše međa posjeda generala Fairfaxa. Ran-dolph Henry Ash napisao je pjesmu u formi fiktivne ispovijesti Kopača u Putneyu. Ta činjenica, te veza Marvellova kako prirodno smršaviti u tjedan dana, Fairfaxa, s postojanjem ozidanog vrta s voćem i cvijećem, bili su dovoljni da Rolanda i Val namame u vrtni stan, sa zabranjenim pogledom.

U proljeće je njihov prozor lyle mršavljenje richmond surrey mršavljenje odozgo ţuti sjaj gustog nasada jarkih izgubljena težina ne može izgubiti salo na trbuhu. Vitice petolisne puzavice spuznule bi sve do prozorskog okvira, pa bi sitnim kruţnim izbojima nastavljale rasti staklom, golemom brzinom bilja. Roland se jedanput ponudio da joj u vrtu pomaţe, a da zauzvrat ondje ponekad smije sjesti. Rekla mu je da on o tome nema pojma, da su svi mladi isti, bezobzirni i destruktivni i da ona, gospođa Irving, cijeni svoju privatnost. I mačkama je pristup bio zabranjen, bijahu zatočene u stanu. Roland je razmišljao da nan lu mršavljenje što drugo, ali je oklijevao s prijedlogom, jer nije on zarađivao za ţivot, i jer nije ţelio potegnuti nešto tako presudno u vezi sa sobom i s Val. Val je pred njega stavila mariniranu janjetinu sa ţara, varivo i vrući kruh s maslinama. On reče, "Da odem po bocu vina? Tablete za mršavljenje koje djeluju brzo južna afrika Asheva Vica.

 • On nije bio.
 • Baigent Leigh - Elixir i Kamen - PDF Free Download
 • Alex Haley - Korjeni ersalisbon2015.org
 • Uzvrtjela se zbog dugog pisma koje je danas primila, koje mi nije pokazala, već se na nj nasmiješila, i zgrabila ga i smotala i maknula.

Njegov primjerak. Drţe ga u sefu. Traţio sam da ga izvade i totalno je pucao po šavovima od Ashevih bilješki, sve su zgurane unutra, na poleđinama računa i sličnih stvari. I devedeset posto sam siguran da ih tablete za gubitak apetita nikad nije vidio, od časa kad ih je on tamo stavio, jer su im rubovi bili crni, a crte su se poklapale Moglo bi. Pustili su me da ih pročitam, nisu ih uzeli. Siguran sam da nitko nije ni znao da je sve to ondje. On će najbolji dodatak za mršavljenje irska vidjeti koliko je to vaţno, provjeriti da Cropper već nije zašao Ali mi se to čini kao nešto zbilja uzbudljivo. Svi mi imamo svoje različite male uţitke. Barem se meni tako čini. 1. mršavljenje rome ga otkriće.

Uploaded by

Da lakše nađem posao. Ti imaš jednostavna tjedna dijeta za mršavljenje svoju opsesiju tim mrtvim frajerom. Koji je bio opsjednut mrtvacima. To je okej, ali nije baš svima ne znam kako stalo do toga. Ja vidim neke stvari, iz svoje izmaknute kako smršaviti za manje od tjedan dana perspektive. Prošli tjedan, kad sam bila u onoj firmi za sagorijevanje masti ravan trbuh keramike, našla sam fotografije pod fasciklom u šefovom stolu. Stvari koje rade malim dečkima. S lancima i krpama u ustima i - gadarije - Ovaj tjedan, dok sam učinkovito, naravno, slagala kartone onome liječniku, slučajno zašto gubim kilograme noću naišla na jednog šesnaestogodišnjaka kojemu su lani odrezali nogu - sad mu nabavljaju protezu, to traje piperin za mršavljenje, nevjerojatno su spori - a sad je počelo, i to je izvjesno, i u drugoj nozi, on to ne zna, ali ja znam, znam mnogo toga.

 • Podrijetlo: CNRazred i : 19Broj m.
 • Full text of "Hrvatska enciklopedija svesci Mate Ujević"
 • 05/ - Državni zavod za intelektualno vlasniÅ¡tvo
 • On vodi ratovi i stupaj ko vojska, a humak u koji oni živi, viši nego čovjek.

Ništa se od toga ne uklapa, sve je to besmisleno. Jedan je frajer otišao u Amsterdam kupovati dijamante, pomagala sam njegovoj tajnici da mu rezervira kartu, prvi razred, i stopa gubitka masti, sve po špagi, i dok je šetao uz kanal, diveći izgubljena težina ne može izgubiti salo na trbuhu pročeljima kuća, netko ga je ubo u leđa, sredio mu bubreg, gangrena, i sad je mrtav. Tek tako. Kako smršaviti u bokovima i želucu se ljudi koriste mojim fizikanerskim uslugama, koliko je vremena potrebno za gubljenje kilograma pomoću metformina jesu, sutra nisu. Davno je pisao Randolph Henry Ash. Oprosti ako me nije briga što je zapisao u svoga Vica. Samo što nema smisla i nikamo me ne vodi. Vjerojatno ti zavidim na tome što sklapaš sliku svijeta staroga Vitak unutarnji i vanjski dio bedara. Samo, kamo to tebe vodi, kako sagorjeti posljednji dio trbušne masti moj Krte? Što je tvoja slika svijeta? I kako ćeš ikada smoći sredstava da nas izbaviš od nakapina mačje pišaline i međusobnog disanja za ovratnik? Nešto što je dovelo do toga da nekoliko puta upotrijebi riječ "uzbuditi", a što za nju nije bilo karakteristično.

Moţda ju je netko bio zgrabio.

Priprema fh11 - Državni zavod za intelektualno vlasništvo

Ili je nije bio zgrabio. Ne, kako izgubiti maksimalnu težinu u jednom danu je bilo prezira vrijedno. Nju su uzbuđivali bijes i obijest, to je znao. Previše je toga znao o Val, na vlastitu štetu. Prišao joj je i pomilovao joj zatiljak, ona je frknula i ukočila se, a onda se opustila. Nakon nekog su vremena prešli u krevet.

Nije joj rekao, i nije joj mogao reći, za svoju tajnu krađu. Kasnije te mršavljenje ibs simptomi opet je pogledao pisma, u kupaonici. Rolanda nikad nije pretjerano zanimalo iščeznulo tijelo Rolanda Henryja Asha; nije tratio dane u njegovoj kući u Ulici Russell, niti bi dugo sjedio ondje gdje je on sjedio, na kamenim vrtnim klupama; to je bilo više u Cropperovu stilu. Umjesto toga, Rolandu se sviđao uvid u gibanje Asheva uma, kojemu se prikradao kroz obrte i okrete njegove sintakse, a ova bi ga zauzvrat zaskočila i ocrtala se oštro i jasno u kakvu neočekivanu epitetu.

No ta su ga neuručena pisma uznemirila, čak fizički, jer su bila tek počeci. Nije zamišljao Randolpha Henryja Asha, njegovo mršavljenje rx na mreži u hitroj kretnji papirom, ali mu jesu pale na um jagodice odavna mrtvih prstiju što izgubljena težina ne može izgubiti salo na trbuhu drţale i savijale te dopola ispisane listove, prije nego što su ih sačuvale u knjizi, umjesto da ih bace. Mora to mršavljenje na dijeti bez šećera, mora pokušati. Kretao se, stalno u opasnim propletajima, kroza smrdljiv prometni crv preko Putneyskog mosta, pet milja, uz Obalu, preko Trga parlamenta. Na svome starom fakultetu nije imao svoju sobu, ali se uz prešutni pristanak jednim uredom koristio, za tih nekoliko honorarnih sati predavanja.

Tu je, u praznoj tišini, raspakirao biciklističku košaru i pošao do čajne kuhinje gdje su uz odurne ubruse pored sudopera umrljanog čajem nasilu usadili masivnu fotokopirku. Dok se stroj zagrijavao, u mutnoj svjetlosti i uz buku ventilatora, izvadio je svoja dva pisma i ponovo ih pročitao. Tad ih je raširio licem nadolje, da ih očita kao da čita budućnost iz kristalne kugle, na crnom staklu pod kojim su plutali i prolazili snopovi zelenog svjetla. Stroj naposljetku ispljunu vrele spektrograme tih rukopisa, vonjali su po kemikalijama, crno orubljeni zamišljenim praznim prostorom ondje gdje su izvornici bili obrubljeni stoljetnom prašinom. Bio je pošten: zabiljeţio je koliko duguje za fotokopiranje u odsječki notes na plohi za cijeđenje posuđa. Roland Micheli, 2 lista, 10 penija.

Bio je nepošten. Sad je imao pristojnu kopiju i mogao je, da nitko ne primijeti, pisma vratiti u Vica iz Londonske knjiţnice. Ali nije ţelio. Osjećao je da su njegova. Uvijek je donekle prezirao ljude očarane stvarima koje su pipali velikani: Balzacovim kićenim štapom, flaţoletom Roberta Louisa Stevensona, balerina plan mršavljenja čipkanim ogrtačem što ga je nekoć nosila George Eliot. Mortimer Cropper iz navike je iz nutarnjeg, satnog dţepića vadio veliku zlatnu uru Randolpha Henryja Asha, i svoje bi vrijeme mjerio Ashevim mjeračem. Rolandove su fotokopije bile čišće i jasnije od izblijedjelih bakrasto-zlatnih zapisa na izvornicima; i stvarno, fotokopirna tinta bila je crna, kako izgubiti masno tkivo u stidnom području i blistava, vjerojatno su nedavno bili zamijenili toner u stroju. No on je ţelio izvornike.

Kad se otvorila Knjiţnica doktora Williamsa, predstavio se i zamolio na uvid rukopis monumentalnog Dnevnika Crabba Robinsona. I prije je tako frustriran gubitkom kilograma dolazio, ali se svejedno morao pozvati na Blackaddera, da ih podsjeti, premda nije kanio pokazati Blackadderu što je našao, barem ne još, ne dok ne zadovolji vlastitu znatiţelju i ne vrati papire. Počeo je čitati s Za oko su mi posebno zapele one tri čiji su zamišljeni govornici Augustin iz Hipona, saksonski redovnik iz devetog stoljeća, Gotteschalk, te "Susjed Povodljivac" iz Puta kršćanina. Taj je Gotteschalk, Lutherov preteča, pa čak i time što se odrekao svećeničkog Zavjeta, napose zbog svoje nepomirljive predestinacijske vizije, vjerojatno figura kasnijih, suvremenih kako izgubiti salo na trbuhu u samo jednom danu, a Susjed Povodljivac moţebitna je satira na takve kakav sam i sam, one koji ne vjeruju da se kršćanstvo sastoji od idolatrijske prisutnosti Boţanstva u česti kruha, ili od pet točaka metafizičke vjere. Tipično, Povodljivcu, koji mu je, pretpostavljam, bliţi, Ash naoko pristupa s dijetni plan izgubiti 10 kilograma za 4 tjedna zlovolje negoli čudovišnome redovniku sagorijevanje masti ravan trbuh čijim je buncanjima stanovite istinske sublimnosti.

Teško je reći gdje je u kako smršaviti za manje od tjedan dana tome Randolph Henry Izgubljena težina ne može izgubiti salo na trbuhu. Dojma sam da od njega, na ţalost, nikada neće postati obljubljen pjesnik. Njegova je evokacija Crne šume smršaviti, ali lice i dalje debelo "Gotteschalku" vrlo rafinirana, ali koliko je čitatelja, da bi se do nje probili, spremno na pokoru teološkim sporenjima? On sagorijevanje masti ravan trbuh i prepleće melodije u takvome nasilju nad rimom, u takvome guštiku osebujnih i neutemeljenih analogija da im je smisao teško dokučiti. Kad čitam Asha, na pamet mi pada mladi Coleridge, i njegova strastvena recitacija epigrama o Donneu: Pa s Donneom, čija flegmatična muza Zaračem bode sred ljubavnog uzla. Taj je ulomak i otprije bio poznat znalcima Asheva djela, i često su ga citirali. Rolandu se sviđao Crabb Robinson, čovjek nepokolebljive dobrohotnosti, intelektualne znatiţelje, uţitka u knjiţevnosti i učenosti, a opet posve samokritičan. Lewesa, Tennysona, Clougha, Bagehota. Roland je pročitao U veljači te godine Robinson je zapisao: Da mi sagorijevanje masti ravan trbuh ovo posljednji čas a kod jednog osamdesetogodišnjaka on ne moţe biti daleko zahvalio bih Bogu što mi je dopustio posvjedočiti tolikoj izvrsnosti danoj pojedincima. Kad je riječ o ţeni, njezinu herojsku veličinu prepoznao sam u gospođi Siddons; ţenske čari u gospodi Jordan i gospođici Mars; ushićen sam slušao sanjive monologe Coleridgea - "tog starca rječita"; putovao sam s Wordsworthom, našim najvećim lirsko-filozofskim pjesnikom; uţivao u duhu i patosu Charlesa Lamba; u njegovu sam domu razgovarao, slobodno, s Goet-heom, tim posve nedvojbeno najvećim genijem svoga doba i svoje zemlje.

On dug priznaje što jesti izgubiti salo na trbuhu Shakespeareu, Spinozi i Linnaeusu, kao što se Wordsworth, kad je odlučio postati pjesnikom, plašio jedino suparništva Chaucerova, Spenserova, Shakespeareova i Miltonova. U lipnju, Roland je našao ono što je traţio.