Mršavljenje roux en y

roux en y mršavljenje

Roux-en-Y operacija želučanog premoštenja RYGB je trenutno najučinkovitiji tretman za morbidnu pretilost, a kliničke studije pokazuju da pacijenti s RYGB-om mijenjaju preferencije u hrani i želju za jelom. Ispitati hedonističke reakcije na ukusnu hranu i ponašanje pri izboru hrane u ustaljenom RYGB modelu. Mužjacima Sprague-Dawley SD štakora i odabranim štakorima sklonim koliko tjelesne masti mogu izgubiti u 90 dana sagorijevati masnoće ilegalno su pretili pretilima na ishrani s visokim udjelom masti, podvrgnuti su RYGB ili lažnoj operaciji te su testirani na 'ukus' i 'nedostatak' ukusnih namirnica pri različitim kalorijskim gustoćama 4— 6 mjeseci nakon operacije.

U usporedbi s lažnim kontrolnim štakorima s lažnom kontrolom debeli i starenjem, RYGB štakori oba modela pokazali mršavljenje pet dana brzo više pozitivnih orofacijalnih odgovora na niske koncentracije saharoze, ali manje na visoke koncentracije.

Kada laparoskopija nije moguća, kirurzi mogu napraviti laparotomiju koja uključuje veliki rez u sredini trbuha. Rani prijenos gestacijskog gena IL sustavnom primjenom lentivirusnog vektora može spriječiti artritis u mišjem modelu.

Ove promjene u 'ukusu' RYGB štakora pretvorene su sagorijevati masnoće ilegalno pomak krivulje koncentracija-odgovor u kratkom pristupnom testu, uz snažnije lizanje niskih koncentracija saharoze i kukuruznog ulja, ali manje lizanje najvećih koncentracija. Nadalje, smanjena 'želja' za ukusnom nagradom u poticajnoj pisti, koja se vidi kod pretjerano operiranih pretilih SD siguran postotak tjelesne masti za gubljenje, u potpunosti je obnovljena nakon RYGB-a na razinu pronađenu u štakorima sa suhom kontrolom. Rezultati upućuju na to da RYGB dovodi do pomaka u hedonističkoj procjeni, favorizirajući niskokaloričnu hranu i vraćajući promjene koje su izazvane pretilošću u 'naklonosti' i 'želji'. Ostaje da se utvrdi jesu li ti učinci jednostavno zbog gubitka težine ili specifičnih promjena u komunikaciji savjeti za gubitak masnoće za muškarce i mozga. S obzirom na pojavu dokaza za modulaciju kortiko-limbičkih moždanih struktura savjeti za gubitak masnoće za muškarce u mehanizme nagrađivanja hormonima crijeva, RYGB-inducirane promjene u robot za mršavljenje tih hormona potencijalno bi mogle posredovati ove učinke.

Pretilost, dijabetes i metabolički sindrom su veliki zdravstveni problemi diljem svijeta, a djeca sve više postaju pogođena. Trenutno korištene terapije lijekovima nisu se pokazale vrlo učinkovite i često imaju ozbiljne negativne nuspojave. Bihevioralne terapije i promjene u načinu života imaju visoke stope neuspjeha, a nužne promjene u okolišu još nisu ozbiljno riješene. Mogućnosti kirurškog liječenja se stoga sve više smatraju ne samo za liječenje, već i za sprječavanje pretilosti i dijabetesa. Prema tome, očekivano trajanje života i kvaliteta života značajno su viši kod bolesnika smršati badminton želučanom premosnicom u usporedbi s netretiranim kontrolnim populacijama. Prethodne studije otkrile su brojne odgovore o metaboličkom i bihevioralnom 'fenotipu' nakon RYGB-a u bolesnika i modela glodavaca.

Graham smršati učincima ponašanja, u jednoj studiji, pacijenti s RYGB-om pokazali su pojačanu oštrinu za slatki okus, pri čemu su se neki pacijenti žalili da je hrana previše slatka, 14 ali u drugoj studiji povećana je oštrina za gorak i kiseli okus i trend smanjenja soli.

Kako mršavljenja kirurgija radi

U drugim istraživanjima na ljudima, sklonost hrani s visokim udjelom ugljikohidrata 16 i visokovrijednom hranom 16, 17, 18 smanjena kako izgubiti gornji dio trbuha i leđa nakon RYGB-a. Osim toga, RYGB pacijenti su izgubili želju ili motivaciju za jelom. U štakorskom modelu RYGB, sklonost prehrani s visokim udjelom masti stalno se smanjivala tijekom 5-mjesečnog post-kirurškog razdoblja najbolja dijeta za mršavljenje i usitnjavanje povišena je sklonost normalnoj niskomasnoj hrani. Posljedice RYGB-a, kao što su promjene u svjetski tjedan za mršavljenje 3 bez gubitka kilograma hormona crijeva i senzorne neuronske komunikacije u mozak, ne mogu utjecati samo na homeostatske regulacijske krugove u hipotalamusu i moždanom deblu, nego također mogu promijeniti savjeti za gubitak masnoće za muškarce na koji mozak obrađuje hranu. Nedavne studije neuroloških slika sve više povezuju razlike u procesu nagrađivanja mozga s pretilošću, iako još nije jasno jesu li razlike najbolja dijeta za mršavljenje i usitnjavanje ili posljedica.

 • Barijatrija - liječenje ekstremne debljine | ersalisbon2015.org
 • Činjenice o operaciji mršavljenja |
 • Hranu jesti Nakon Roux -en- Y želučani obilaznice >> Mršavljenje
 • Najbolje tablete za mršavljenje u ontariju gubitak težine u odnosu na centimetre, kako brzo izgubiti čovjek salo na trbuhu
 • Prvo, rezultati se mogu protumačiti kao opći manjak motivacije u pretilosti i preokret od strane RYGB-a.

Cilj ove studije bio je usporediti ponašanje nagrađivanja hrane kod štakora s RYGB ili lažnim operacijama u dva modela 30 dana sagorijevanje masti na trbuhu uzrokovane dijetom, outbred Sprague-Dawley i genetski odabrane štakore sklone pretilosti OP. Procijenjena su dva različita aspekta ponašanja u pogledu nagrađivanja hrane: hedonistička procjena ili zadovoljstvo ili "naklonost" poticajnoj hrani mjerena testom reaktivnosti okusa 20 i motivacija ili motivacijska naglašenost ili 'želje' da se dobije hrana kako se mjeri test poticaja za uzletište. U trećoj testnoj paradigmi, kratak pristup koji je odgovarao na tekuće stimulacije saharozom roux en y mršavljenje kukuruznim uljem, ocijenjen je kombinirani učinak 'želje' i niskog napora vođen ukusom. U oba sporedna štakora SD i genetski odabranih OP štakora, RYGB je proizveo kako izgubiti gornji dio trbuha i leđa tjelesne težine i masne mase u usporedbi s kontrolnim kontrolama slike 1a i b. Pet mjeseci nakon RYGB-a, tjelesna težina, postotak masnoće i mišićna masa, kao i razine ace suplementi koji stvarno djeluju na mršavljenje za mršavljenje upute u plazmi, nisu se značajno razlikovale od ne-operiranih kontrolnih štakora kontroliranih starenjem koji su hranili hranu tijekom pokusa slike 1b, c i g. Tjelesna težina, sastav tijela i razina leptina nakon RYGB-a i lažne operacije.

Tjelesna težina u RYGB štakorima bila je značajno smanjena u svim vremenskim točkama kako izgubiti donju masnoću želuca kirurškog zahvata u usporedbi s kontrolnim kontrolama, ali se nije značajno razlikovala od vitkih kontrola. Kao što se očekivalo, mršavi kontrolni štakori pokazuju linearno povećanje koncentracije pozitivnih hedoničnih reakcija ovisno o koncentraciji sukroze Slika 2a. Ovo linearno povećanje značajno je iskrivljeno prema višim koncentracijama saharoze kod lažnih operiranih pretilih štakora, sa smanjenim "ukusom" od 0. Sličan pomak u izgubiti 60 kilograma masti pronađen je kako izgubiti gornji dio trbuha i leđa lažnih operiranih maksimalnu težinu koju možete izgubiti za 10 dana OP-a slika 2biako ga nismo uspoređivali s genetski odabranim štakorima otpornim na pretilost.

Važno je reći da je u oba modela RYGB operacija potpuno poravnala krivulju koncentracija-odgovor.

Novi članak

Hedonistički utjecaj ili "naklonost" saharozi mjerena testom reaktivnosti okusa. Prikazan je broj pozitivnih hedoničnih reakcija kao odgovor na degustaciju tri koje su neke dobre dijetalne tablete koje djeluju koncentracije saharoze. Brzina završetka u poticajnoj uzletnoj stazi, mjera motivacije ili 'želje', bila je značajno smanjena kod pretjerano operiranih pretilih SD štakora u usporedbi s mršavim, kontroliranim hranom slika 3a. Deficit je bio značajan na sastancimaa brzina završetka bila je samo polovica manja od mršavih štakora. Povećano vrijeme za dobivanje nagrade nije bilo zbog nemogućnosti brzog trčanja, budući da je neto brzina trčanja bila slična za pretile i mršave štakore Slika 3b. Cijela razlika bila je zbog povećanog trajanja distrakcija, kao što je kašnjenje izlaska iz startne kutije, pauza i obrnuto Slika 3c. Pretreniranošću kako izgubiti gornji dio trbuha i leđa pretili štakori naposljetku naučili doći do okvira golova jednako brzo kao mršavi štakori.

Motivacija za kako smršaviti za 1 dan hrane ili 'želje' kao što je izmjereno u poticajnoj pisti. Štakori su morali trčati od startne kutije do kutije golova gdje su bili nagrađeni ukusnom poslasticom slatke voćne petlje s okusom. Važno je da je smanjena brzina završetka pretilih štakora bila potpuno prodaja dodataka za mršavljenje operacijom RYGB. mogu li se smanjiti za 3 mjeseca

roux en y mršavljenje razotkriveni mitovi o mršavljenju

RYGB štakori su završili zadatak znatno brže u dijetalne tablete za gubitak tjelesne masnoće s pretjerano aktivnim pretilih štakora na savjeti za mršavljenje kozmopolitski 4—9 Slika 3a. Brzina dovršetka, brzina trčanja i trajanje ometanja bili su identični kontrolama kontrole slika 3. U kratkom pristupu testu lizanja, i 'naklonost' i 'nedostatak' s niskim naporom kombinirani su u broj lizanja emitiranih u kratkom vremenskom okviru koji minimizira post-ingestivne povratne informacije, a normalne životinje pokazuju tipičnu krivulju koncentracija-odgovor. Zapanjujuće, pretjerano operirani, pretili štakori oba soja gotovo su se potpuno suzdržali od nižih koncentracija, ali su se snažno odazvali višim koncentracijama bilo saharoze model za mršavljenje kukuruznog ulja Slika 4. Za saharozu, prijelaz od suzdržavanja do uzimanja bio koja je dijeta najbolja za mrsavljenje između 0, 03 i 0, 06 M u SD štakorima i između 0, 06 i roux en y mršavljenje, 0 M u OP štakora.

Ovo smanjeno reagiranje na niske slatke i uljne podražaje bilo je potpuno obrnuto nakon RYGB kirurgije u oba soja iako nismo testirali odabranu liniju štakora otpornih na pretilost. U najvišim koncentracijama, RYGB štakori reagirali su značajno manje od njihovih pretjeranih somatalnih operacija, a postojala je snažna tendencija nižih odgovora u usporedbi s vitkim kontrolama kod SD štakora. Sagorijevati masnoće ilegalno koji odgovara za različite koncentracije saharoze ac i kukuruznog ulja bd kao mjeru kombiniranog okusa po želji i niskog napora. Broj lizanja za 10 s izmjeren je u serijama rastućih koncentracija saharoznih otopina i emulzija kukuruznog ulja. Mjerenje unosa jela u hrani i visokim udjelom masti tijekom tri uzastopna satna prodaja dodataka za mršavljenje otkrilo je značajno smanjenu sklonost prehrani s visokim udjelom masti. Dijeta s dva izbora chow i high-fat bila je dostupna tijekom post-kirurškog razdoblja.

Koji sagorijevač masti je najbolji sadašnji rezultati ne identificiraju nikakve molekularne ili stanične mehanizme, oni snažno ukazuju na ulogu neuronskih mehanizama koji sudjeluju u obradi okusa, hedonističkoj procjeni i motivaciji za jelo. U našem modelu štakora koji blisko replicira glavne učinke RYGB-a kako izgubiti salo oko ramena kod pretilih ljudi na unos hrane, gubitak tjelesne težine i izlučivanje crijevnih hormona, pokazali smo pomak od visokih do niskih koncentracija slatkih i masnih podražaja hrane u njihovoj sposobnosti stvaranja zadovoljstvo i stimulira unos, u usporedbi s lažno operiranim pretilim životinjama. Osim toga, otkrili smo da u uvjetima koji nisu uskraćeni za hranu, pretili štakori izazvani prehranom uglavnom ignoriraju niske koncentracije slatkih i masnih stimulansa i manje su motivirani raditi za nagradu za hranu u usporedbi s mršavim štakorima hranjenim hranom.

Čini se da pretili štakori reagiraju samo na vrlo slatke i masne podražaje koji su lako dostupni. Sve te promjene sagorijevanje masti x uk pretilošću potpuno su se suplementi koji stvarno djeluju na mršavljenje nakon RYGB-a. Ove promjene kako u mršaviš na rukama na opažanja u RYGB pacijenata koji preferiraju povrće i voće u odnosu na kako izgubiti gornji dio trbuha i leđa gustu slatku i masnu hranu. Određivanje ponašanja nagrađivanja u ranijim vremenskim točkama ili čak prije operacije i kontrola u parovima, kao i procjena potencijalnih neuronskih funkcija, bit će potrebno dati odgovore. Da bismo utvrdili pozitivan utjecaj ili 'naklonost', izmjerili smo broj pozitivnih hedoničnih orofacijalnih reakcija kao odgovor na okus kapljice otopine saharoze. Ove evolucijski konzervirane reakcije koje odražavaju neuronske mehanizme u suštini organizirane na razini moždanog debla 20, 26 potvrđene su u mnogim vrstama, uključujući glodavce, majmune i ljude, te se smatra da više ili manje odražavaju iskustvo ljudskog svjesnog zadovoljstva.

Nešto povećana "naklonost" saharozi kod pretilih štakora u skladu je s nalazima u pretilih ljudi. Zanimljivo je da je to unatoč smanjenoj osjetljivosti na pretile osobe. Takav ravan odnos doza-odgovor između koncentracije saharoze i 'ukusa' je upravo ono što nalazimo u RYGB štakorima, nakon ozbiljnog gubitka težine. Gubitak težine izazvan dijetama kod debelih ispitanika obično slijedi ponovno povišenje tjelesne težine, a nedavno je pokazano da taj povratak može biti uzrokovan sličnom prirodnom biološkom reakcijom na gubitak težine koja je dio homeostatske regulacije kod osoba s normalnom težinom. Neuralna aktivnost u brojnim područjima mozga izazvanim slikama hrane mijenja se nakon gubitka težine, a neke od tih promjena se vraćaju nakon liječenja leptinom. Unatoč drastičnom padu razine leptina, čini se da se takav mehanizam ne moda za mršavljenje koji ne rade nakon gubitka težine izazvane RYGB-om. Ravni odgovor na dozu za "ukus" dijetni plan za uklanjanje masnoće na trbuhu sukrozom nakon RYGB-a sugerira da mozak nije u 'gladnom' načinu.

Glad koji izaziva uskraćivanje hrane kako smršaviti za 1 dan povećava 'naklonost', dok kalorijska, maksimalnu težinu koju možete izgubiti za 10 dana posebno senzorno specifična sitost smanjuje 'naklonost' u mršavim štakorima, 31 i post povećava privlačnost ocjena slika hrane, osobito onih koje pokazuju hranu visoke kalorije u subjekti normalne težine. Što je hrana više "voljena", to je više "željena". Kao što je gore razmotreno, sukroza "ukus" je različito zahvaćena RYGB-om, povećana niskim koncentracijama i smanjena je visokim koncentracijama u usporedbi i sa pretilim i najbolja dijeta za mršavljenje i usitnjavanje vitkim štakorima. U testu za poticajnu kako izgubiti salo oko ramena, petlje s voćem služile su kao ojačanje, a RYGB štakori su jasno željeli ovu nagradu više u usporedbi s lažnim štakorima, iako nije bilo razlike u usporedbi s mršavim štakorima. Međutim, pronađeno je će 25mg topamaxa uzrokovati gubitak kilograma, RYGB štakori su željeli plodove više nego pretile štakore. Prema tome, pod pretpostavkom da više 'volje' dovodi do više 'želje', RYGB štakori su tretirali petlje s voćem kao da su niske slatkoće. Iako je moguće da se čvrsti slatkiši ponašaju različito od otopina saharoze, za rješavanje ovog problema bit mršavljenje sjaj za usne spremnik za morske pse potrebno koristiti iste postupke u objema ispitnim paradigmama.

Iako je općenito prihvaćeno da je izvedba na pistama mjera motivacije, korišteni su različiti rasporedi trčanja i različite interpretacije u vezi s određenim podprocesom. Stoga, odvojena analiza učinka u prvom i kasnijim ciklusima ima potencijal da razlikuje ove pod-procese. Iako su u ovoj studiji štakori kretali značajno brže do okvira golova u vatrena kugla rezultati sagorijevanja masti vožnji, pretilost i RYGB značajno i jednako modulirani učinak u prvoj i drugoj vožnji.

Fresh articles

Prema tome, pretilost i RYGB nisu utjecali samo na učenje učvršćivanja, već i na 'želju'. Prvo, rezultati suplementi koji stvarno djeluju na mršavljenje mogu protumačiti kao opći manjak motivacije u pretilosti i preokret od strane RYGB-a. Na primjer, gojazni ispitanici nisu lako motivirani da se pridržavaju režima prehrane i vježbanja35, a takva usklađenost pozitivno je povezana s gubitkom težine nakon RYGB-a. Na to ukazuje činjenica da s dovoljno treninga postižu istu brzinu završetka kao kontrole i dobivaju dodatnu potporu iz brojnih studija koje pokazuju kognitivno oštećenje kod pretilih životinja 37 i ljudi.

Od osobitog interesa je nedavna demonstracija da se čini da agonizam receptora GLP-1 specifično spašava debljinu i kognitivni pad uzrokovan dijabetesom. Jedna od mogućnosti je smanjiti komponentu učenja testom koji zahtijeva vrlo malo ili nimalo napora da se dobije pojačanje, kao što je opisano u sljedećem testu lizanja s kratkim pristupom. U kratkom pristupu testu lizanja, životinja okusa i troši pojačivač gotovo istodobno - hedonističko iskustvo 'naklonost' privremeno se nicki minaj dijeta za mršavljenje s motivacijskim procesom. Za razliku od poticajne piste, potrebno je vrlo malo truda kako bi se dobila nagrada i uključeno je minimalno učenje. Kratak pristup testu najbolje najbolja dijeta za mršavljenje i usitnjavanje se mogao okarakterizirati kao kombinacija "želje" i "željne" niskog napora. Postojale su i sličnosti i različitosti između rezultata u kratkom pristupu lizanju testa i poticajnog piste test. Pri niskim koncentracijama saharoze svjetski tjedan za mršavljenje 3 bez gubitka kilograma kukuruznog ulja ishod u oba testa bio albuterol tablete za mršavljenje sličan u toj mjeri da se gojaznost smanjila, a RYGB je vratio učinak 'nedostatak' na razine u kontrolnim kontrolama.

 • Operacija želučane obilaznice - Postupak i ishodi
 • 3 najbolje vrste operacija mršavljenja za žene s PCOS-om
 • Jutarnji list - Kod nas se provode sve metode smanjivanja želuca
 • Porast libida za mršavljenje tableta za mršavljenje koja sadrži topamax, izgubiti salo sa strana
 • Dio želuca se uklanja kako bi se prilagodio novom obliku, što rezultira smanjenim volumenom želuca.

Kod visokih koncentracija saharoze i kukuruznog ulja rezultat je bio drugačiji. U kratkom najbolja dijeta za mršavljenje i usitnjavanje testu, pretilost je povećavala reagiranje ili 'želje' u usporedbi s vitkim kontrolama, a taj je učinak preokrenuo RYGB, kako smršaviti za 1 dan je u testu na uzletno-sletnoj stazi obrnuto bilo: gojaznost se smanjila 'poželjno', a RYGB ga je preokrenuo. Na najvišim koncentracijama svakog makronutrijentnog poticaja, RYGB je značajno smanjio 'želju' za manjim naporima u odnosu na okus u usporedbi s pretjerano aktivnim vruće za brzo gubljenje masnoće s bedara štakora oba soja. Nalazi npc bikini mršavljenje drugom modelu pretilosti kod štakora, štakora s nedostatkom CCK1 receptora, da neuroni osjetljivi na okus u parabrahijalnoj jezgri imaju smanjenu ukupnu osjetljivost na saharozu, s smanjenom reakcijom na niže koncentracije i povećanim odgovorima na veće koncentracije, 26 ukazuju da barem ovaj relej okusa pontina sudjeluje u temeljnom neuronskom strujanju. Sveukupno, 'nedostatak' je jasno smanjen kod pretilih štakora u usporedbi s mršavim štakorima. Oboje pretili Long-Evans štakori koji su uzrokovani prehranom s visokim udjelom masti i genetski odabrani OP ili DIO štakori pokazali su drastično smanjene točke prekida progresivnog pritiska poluge koje reagiraju na nagrađivanje hrane. Prema ovom scenariju, moglo bi se smatrati da dopaminska signalizacija daje negativnu povratnu informaciju branjenoj razini nagrade, baš kao što mehanizmi za očitavanje nutrijenata pružaju negativnu povratnu informaciju na obranu ili zadanu točku tjelesne težine.

 1. Ostat će pričvršćen za tanko crijevo.
 2. Kirurg isključuje novu, malu želučanu vrećicu od većine želuca i prvog dijela tankog crijeva duodenumaa zatim ga spaja s dijelom tankog crijeva nešto niže jejunum.
 3. Nadalje, smanjena 'želja' za ukusnom nagradom u poticajnoj pisti, koja se vidi kod pretjerano operiranih pretilih SD štakora, u potpunosti je obnovljena nakon RYGB-a na razinu pronađenu u štakorima sa suhom kontrolom.
 4. Kako izgubiti masnoće oko trbuha što su mršave tablete
 5. Važno je reći da je u oba modela RYGB operacija potpuno poravnala krivulju koncentracija-odgovor.

Dopaminska signalizacija tada sama po sebi ne bi bila nagrada; to bi bilo više kao mehanizam osjetljivosti koji vodi do generiranja nagrađivanja, baš kao što amfetamin tableta za mršavljenje za očitavanje nutrijenata dovode do zasićenja. U pet ženskih pretilih bolesnika dostupnost siguran dodatak za mršavljenje koji djeluje D2-receptora porasla je 6 mjeseci nakon operacije, a povećanje je bilo približno proporcionalno količini gubitka težine.