Da smršavio unos

koliki bi trebao biti moj unos kilodžula da bih smršavio

Pozdrav dragi moji čitaoci!

84cm i težak 81 kg...nisan debel ali sam salav,oko stomka... -kako to skinut?

Pravi muškarac treba pratiti svoje zdravlje. Da biste to učinili, morate znati šta i u kojim količinama možete jesti. Prvo, prvo morate utvrditi koja je norma kalorija dnevno za muškarce. Važan je i sastav posuđa. Vrijedno je jesti uravnoteženo. Svako bi trebao primiti određenu količinu masti, proteina i ugljikohidrata. Potrebni su nam vitamini i elementi u tragovima koji se nalaze u hrani. Ali, ako se odlučite ozbiljno pobrinuti za svoje zdravlje, prvo izračunajte svoj dnevni unos kalorija. Ovo je glavni prioritet. Svatko treba hranu.

Uostalom, iz njega dobivamo energiju. Mnogi od nas pamte da je mjera njegovog mjerenja kilodžula. Doista, energetska vrijednost mnogih proizvoda navedena je i u kilodžulama. Ali za najbolji sarm za sagorijevanje masti osobu koja ne zanima fiziku, ovo je nezgodno. Zbog toga je odlučeno da se jedan kilodžul izjednači na 4. Broj kalorija razlikuje se ovisno o sastavu proizvoda. U 1 gramu masti, 9 kcal. A u 1 gramu ugljikohidrata i ugljikohidrata 4 kcal. Ali nije važan koliki bi trebao biti moj unos kilodžula da bih smršavio kvantitativni sastav. Svi se 21 dan popravite koliko ste smršavili asimiliraju na različite načine. Ugljikohidrati su jednostavni i složeni.

Potonji se probavljaju sporije, a na njega se troši više energije. Stoga su korisnije. No, zadržajmo se detaljnije na kvantitativnim pokazateljima. Znate li koliko kalorija trebate dnevno? Sve ovisi o treba li vašem tijelu kisik za sagorijevanje masti energije. Ako se bavite sportom, tada vam tijelo troši više energije.

Mladi takođe imaju uticaj. Mlađim ljudima treba više energije. Ako počnemo konzumirati više od očekivanog, tada naše tijelo reagira odmah. Nepotrošene kalorije prerađuju se u masti. Uz to, prejedanje negativno utječe na zdravlje. Zaista, pretilost dovodi do mnogih bolesti kardiovaskularnog sistema, jetre i bubrega. Ni glad nam ne donosi dobro. Počevši da drastično smanjujemo broj kalorija, učinimo svoje tijelo "panikom". Kao rezultat, uništava se mišićna masa, a ne masna. Postajemo letargični kako vitak na stražnjem dijelu ruku razdražljivi. Istovremeno, ne postižući željeni rezultat. Da biste se održavali u odličnoj formi, trebate pratiti svoju prehranu i vježbanje. Da biste uvijek izgledali "izvrsno", ne morate se bojati potražiti pomoć. Jako volim kondicijske treninge Vladimira Molodova. Ima dobar trening za devojke. I naravno da postoji super trening " Super olakšanje »Za muškarce. Ruski je prvak u bodybuildingu i trenira mnoge poznate ličnosti.

Svojim primerom će nadahnuti bilo koga! Poznate su otprilike brojke dnevnog unosa kalorija. U prosjeku, svakom muškarcu treba od 2. Plus ciljevi su važni. Ako osoba želi smršaviti, brzo mršavljenje za 2 dana se mora smanjiti sagorijevati masnoće oko trbuha kalorija. Zona sagorijevanja masti karvonen mladića od koliko kilograma mogu izgubiti na svijetu za mršavljenje href="http://ersalisbon2015.org/q2381.php">radi li tableta za mršavljenje alli do 30 godina kcal smatra se normom. Pod uslovom da vodi sjedilački način života. Muškarcu s istim podacima, ali starosti od 31 do 50 godina, treba kcal. A sa 51 godine i čak manje - kcal dnevno. Ako se čovjek bavi sportom, tada se povećava i potrošnja energije. Stoga bi trebalo povećati dnevni unos kalorija. Da budemo precizniji, dnevni unos kalorija zavisi od 4 glavna faktora:. Prvi je predložen Dugo vremena je bila jedina. Sada je formula Mifflin-San Smršaviti nakon plača sve popularnija. Nedavno je uveden, a nutricionisti to više mršavljenje rx na mreži koristiti, jer lakše je izračunati.

Na samom jelhu rezultati obje formule vrlo su blizu. Ispod ću dati izračune koristeći obje formule s primjerima. Sami možete odlučiti koja vam formula najbolje odgovara. Prvo izmerite visinu i težinu. Takođe odredite koji životni stil vodite.

Navigation

Ove informacije su potrebne za odabir koeficijenta fizičke aktivnosti:. Ako želite pojednostaviti zadatak, možete koristiti dnevni kalkulator kalorija. Lako će izračunati svoju stopu. To je sve što sam htio da ti kažem. Ne zaboravite se pretplatiti na moj blog i podijeliti članak na društvenim mrežama. U kojim slučajevima ljudi, pažljivo naoružani tablicama i kalkulatorima, izračunavaju dnevni unos kalorija? Po pravilu - u dvoje. Ne tako često, ali još uvijek se smatra preventivnom mjerom za održavanje dobre forme, pokretljivosti i živahnosti. Dodatak hoodia mršavljenje i mudar životni položaj. Žensko zdravlje savršeno tjelesna dijeta mršavljenje češće žene zanima koncentrirano pitanje - koliko koliko kilograma mogu izgubiti na svijetu za mršavljenje dnevno treba za gubitak kilograma?

To jest, kada su višak kilokalorija već stekli neprivlačne forme. Za referencu: Kalorija je jedinica toplotne energije. Jedna kilokalorija 1 kcal sadrži kalorija. Za mjerenje energetske vrijednosti proizvoda koristi se mjerna jedinica - kilokalorije kcal i označava koliko potencijalne energije možemo dobiti konzumiranjem određenog proizvoda.

Često je merska jedinica kako boksači preko noći gube salo na trbuhu. Čini se da proizvođači namjerno uvode zbrku kako ne bi zastrašili "brojila" energetskih kapaciteta proizvoda. Govoreći o normi kalorija dnevno za ženu, prisjetimo se jednog od osnovnih zakona fizike - zakona očuvanja i pretvaranja energije. Kaže da energija ne nestaje i ne pojavljuje se odasvud, teče iz jednog stanja u drugo. Kako izgubiti masnoće na nogama i rukama je nauka. U našem konkretnom slučaju to znači sljedeće: dobivamo energiju iz hrane koju jedu tokom doručka, ručka, večere i zalogaja između njih. Primljeni broj kilokalorija moramo preusmjeriti u izvršenje određenih radnji, tj. Inače dobivamo smršaviti nakon plača kilograma, probleme s kvalitetom zdravlja, nezadovoljstvo našim izgledom itd. Algoritam je vrlo jednostavan. Ali ima puno nijansi Naučnici su otkrili da je za održavanje 1 kg tjelesne mase tokom 1 sata potrebno 1 kilokalorije. Možete izvršiti približni izračun unosa kalorija dnevno. Dobijamo količinu energije potrebne za održavanje tijela u radnom stanju isključujući troškove povezanih životnih procesa. Tome treba dodati i energetske troškove probave hrane, bavljenja sportom, mentalnog rada itd. Općenito, prosječna vrijednost potrošnje energije za prosječnu ženu je kcal dnevno. Ponavljamo, to je vrlo prosječna vrijednost, koja se ispravlja nizom faktora.

Naravno, to su dijetalne tablete za žene starije od 50 godina brojevi. Promatrajući vaše dobro stanje, kontrolirajte vaganje i ispravke, zimi je teško smršavjeti je lako odrediti unos kalorija dnevno. Ali ne možete gubiti vrijeme na promatranje, nego upotrebljavajte manje ili više točne formulacije za izračunavanje koje dobivaju nutricionisti.