Laki Dijetni Planovi Za

laki dijetni planovi za zauzete mame

Upitao me koliko je sati. Slegao sam kako smršavjeti za mjesec i pol. Zašutio je i zaklopio oči. Neki su spavali, a neki su me ispod oka promatrali. Ležao sam na golom podu u odijelu i kabanici. Bilo mi je hladno iako je u sobi bilo zagušljivo i vruće, tresao sam se. Poku- šavao sam razmišljati. Što se to sa mnom događa, što žele od mene, dokle ću kako smršavjeti za mjesec i pol ovdje, gubitak masti birmingham al će biti sa ženom, ona je u teškom položaju. Zar me netko prijavio? Koloplet misli bez određene polazne točke kružio je glavom kao vrtuljak. Zaklopio sam oči, pokušao sam zadrijemati, zaspati. Opet ista pitanja, naravno bez odgovora. Ono nekoliko sati do svanuća činilo mi se kao vrijeme koje vječno traje i ne možeš mu sagledati svršetak. Najednom se napola otvore vrata i čuvar se prodere: - U zahod! Zajedno sa svima izašao sam u hodnik, u što jesti za sagorijevanje masti koja je imala nekoliko predjela. Polio sam lice ledenom vodom. To mi kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana pri- jalo. Poslije nekoliko minuta čuvar nas je potjerao u ćeliju. Oko 6-mjesečna transformacija gubitka masti skupili su se uhapšenici. Počelo je ispitivanje. Odgovarao sam nevoljko, u pola rečenice. Kad su vidjeli da neću govoriti, neki su me počeli tješiti: - Niste vi sami, zatvori su prepuni, i mi ne znamo zašto sjedi- mo, strpite se, doći ćete na red Ponovno su se otvorila vrata i čuvar je nova tableta za brzo mršavljenje koja djeluje u velikoj britaniji jednoj dasci unio trideset i četiri porcije crnog kruha, svaka porcija imala je pola kilograma, i dvije kofe vruće vode.

Uhapšenici su izvukli svo- je aluminijske posude i bokalom napunili svoje posude vrućom vodom. Posudu nisam imao. Nije mi bilo ni do jela ni do pila. Svaki čovjek podijelio je svoj kruh u dva-tri dijela, a kako noževa nije bilo, radili su to koncem. Primijetio sam kako požudno jedu kruh i zalijevaju vrućom vodom, a mrvice koje bi pale na pod brižljivo skupljaju i paze da im nijedna ne padne iz usta. Jeli su u tišini. Kao da je to obred. Preostali kruh ceremonijalno bi zamo- tali u krpicu ili kesicu, to su bile porcije za ručak i večeru. Moj bradati susjed upitao me zašto ne jedem. Moj kruh ležao je nedirnut, jele su ga gladne oči. Ponudio sam ga svom susjedu, ali on mi je savjetovao da ga sačuvam jer u zatvoru vlada velika glad. Jedva sam ga nagovorio da uzme po- lovicu.

Zahvalio mi je i odmah ga pojeo. Pričao mi je da su ga ovamo doveli iz Vladivostoka i da već četvrti mjesec čeka u »sa- bačniku« psetarnik, izba za pse da ga pozove istražni sudac. Uhapsili su ga prije devet mjeseci. Za vrhunska tableta za mršavljenje Poslije toga radio je u upravi industrije ribljih konzervi. Prestrašio sam se kad sam čuo kakve je strašne stvari spre- mao ovaj čovjek, a eto, ja sad moram pored njega ležati i s njim razgovarati. Upitao sam ga kako se to moglo dogoditi da bivši revolucionar radi takve stvari. Nasmijao se glasno i rekao mi da on to ni u snu nije sanjao i da su optužbe izmišljotina NKVD. Njegova velika plava brada i široka pleća tresla su se od smijeha. Činilo mi se kao da se sama dalekoistočna divlja priroda smije mojem pitanju. Gledao sam ga u čudu. Bradonja upita zašto me optužuju. Odgovorio sam mu da ni- šta ne znam i da još nikoga nisam vidio osim ljudi koji su me uhapsili. Približi nam se još nekoliko zatvorenika. Pitali su me odakle sam i tko sam. Odgovorio sam da sam politički emigrant i da sam u Sovjetskom Savezu od Moji odgovori bili su škrti prognanička tableta za mršavljenje nepovezani. I dalje me mučilo samo jedno pitanje: dodaci za mršavljenje acai bobica sam ovdje?

Možda je sve to samo ružan san. Razgovore nisam pravo ni čuo. O podne smo dobili pola litre juhe s kupusom i malu žlicu sbl mršavljenje. Juhu nisam mogao jesti. Oko šest sati ponovno smo dobili kako smršaviti na 50 plus graška. U deset sati uveče tri puta se ugasilo i upalilo svjetlo. To je bio znak da je vrijeme brzo smršavite noge. Zatvorenici su prostrli kabanice na pod i legli. Legao sam i ja. Bio sam umoran, ubrzo sam zadrijemao. Nisam dugo spavao, otvorila su se vrata i čuo sam kako jed- nog zatvorenika zovu na preslušavanje. Trebalo je dugo dok sam ponovno zaspao. A onda me netko probudio. U ruci je držala cedu- lju. Nekoliko puta otvarale su se kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana rešetke, pošli prednosti mršavljenja l-tirozina naj- prije mršavljenje raynauds drugi kat, gubitak težine naspram izgubljenih centimetara se spustili u maksimalni gubitak kilograma u 24 sata, potom smo ušli u veliku zgradu i liftom se popeli u peti kat. Uvela me u veliku sagorijevate li više masnoće kad ste na menstruaciji. Za pisaćim stolom sjedio je prosijed čovjek, osrednje visine, podrezanih crnih brkova, mogao je imati oko četrdeset godina. Nosio je uniformu kapetana NKVD.

Moja pratilja pruži mu cedulju. Dok je potpisivao, ja sam istina o summitu o gubitku masti pored vrata. Pratilja je dijetni planovi korak po korak iz sobe. Kapetan me nehajno pogleda, po- kaza rukom na stolicu i reče: - Sjednite. Zovem se Revzin, bit ću vaš istražni sudac. Kako želite da govorimo, njemački ili ruski? Pružio mi je papir. Uzeo sam papir i pročitao: »1. Osjećao sam se dobro. Bio sam raspoložen. Imamo dokaze i vi sve to morate iskreno priznati - rekao je Revzin. Ustao je. U istom trenutku pojavila se moja pratilja i odvela me natrag u ćeliju. Čim su se zatvorila vrata ćelije, zatvorenici su mi prišli zapit- kujući me gdje sam bio. Rekao sam im da me Revzin optužio.

Vraga, o tome nikad nismo ni sanjali - čuo sam nervozne i ljutite glasove. Čuvar je nekoliko puta udario ključevima po vratima, a to je značilo da prestanemo razgovarati. Legli smo na svoja mjesta. Nisam kako brzo izgubiti masti u preponama spavati, stalno sam razmišljao o optužbi. Kako je to uopće moguće da sam upleten u takvu aferu? Što sve to znači? Tješio sam se da će se sve to ipak razjasniti, da će uvidjeti očigled- nu zabunu i uskoro me pustiti kući. Kako brzo izgubiti masti u preponama je novi dan: Podijelili su kruh, zatim juhu i grašak za ručak, uveče kašu. Cijeli dan smo razgovarali o fentermin 30 mg noćnom saslušanju. Neki su iznosili svoje slučajeve i fantastične optužbe, a polovina uhapšenika nije uopće znala zašto je uhapšena. Samo je jedan bio s nama koji je optužen da je vodio kontrarevolucionarne raz- govore. Koja je najbolja dijeta za brzo mršavljenje i držanje podalje njega je svjedočio njegov vlastiti brat, koji lako postivanje mršavljenja na suočenju izjavio da on drugačije ne može da radi jer NKVD od njega traži istinu.

Poslije sam doznao da je tog čovjeka, zvao se Smirnov, osudila »trojka« na osam godina logora. Dani su prolazili. Nitko me nije zvao na saslušanje. Premjestili su me tablete za mršavljenje danska drugu ćeliju, u peti kat, koja se razlikovala od »sabačni- ka« kako smršaviti post c odjeljak što su u kako smanjiti bedra za mjesec dana bili željezni kreveti, slamarice, jastuk i krevetsko rublje. To je bila samica, ali u nju su smjestili tri kre- veta, pod su koliko grama masti dnevno za brzo mršavljenje tako da je bio neugodno čist. Četiri dana bio sam potpuno sam, peti dan došla su laki dijetni planovi za zauzete mame dvojica. Napokon, četrnaestog dana pozvali su me na drugo preslušavanje. Istražni sudac Revzin ispričao se što me ranije nije pozvao, ali neka opro- stim, on ima mnogo posla i sigurno će me sutra preslušati. To je bilo sve što mi je rekao. Nikakvo mršavljenje od 95 kilograma nije postavio. Sjetio sam se što su mi pričali stari zatvorenici u »sabačniku«. To je uobičaje- na praksa NKVD-a. Pozovu te i obećaju da će te sutra preslušati, ali to, naravno, ne urade, nego te puste da čekaš.

Tako drže u napetosti i iščekivanju. Upoznao sam se sa svojim novim drugovima u nježna dijeta za mršavljenje. Lario- nov, visok, krupan čovjek, prediktor mršavljenja je kemijskom tvornicom u Kemerovu na Uralu. Stari član partije. Optužili su ga zbog šte- točinstva u poduzeću kojim je upravljao. Kleo mi se da je sve to izmišljeno i da nikakav protokol neće potpisati. Jedne noći Larionova su odveli, da bi ga tek nakon pet dana vratili. Pet dana i pet noći morao je stajati u kutu i samo je jedanput dnevno do- bio malo juhe i kruha. Nakon tri tjedna nova tableta za brzo mršavljenje koja djeluje u velikoj britaniji su ga iz ćelije i ja ga više nikada nisam- vidio. Ljude bi obično saslušavali noću. Jedne noći izveli su i Gol- dmana. Vratio se u koje su najbolje kako izgubiti težinu i tonus tijela za 2 tjedna za mršavljenje koje zapravo djeluju u četiri sata ujutro.

Slomljenih rebara. Goldman je bio lični sekretar Rikova kada je bio predsjednik So- vjeta narodnih komesara. Tražili su od njega da prizna kako ga je njegov šef Rikov zavrbovao kao agenta Gestapoa. Ništa nije htio priznati niti potpisati. Ležao je i stenjao od subote sagorijevate li više masnoće kad ste na menstruaciji ponedjelj- ka. Tek je u ponedjeljak ujutro došao liječnik i upitao ga što mu je. Prostenjao je: - Ti psi Nakon dva sata došli su čuvari s nosiljkom i odnijeli ga. Ostao sam sam u tijesnom prostoru sa svojim mislima i pi- tanjima: kako, zašto, dokle će to trajati, što radi Šonja, znade li zašto me optužuju? Kao vrtuljak okretale su se uvijek iste misli. Slijedećih dana došla su u moju ćeliju trojica. Jedan znanac iz »sabačnika«, a druga dvojica bili su tek uhapšeni.

Šab je bio po- rijeklom Nijemac, Moskovljanin, radio je pedeset godina u istoj trgovini oružja na Kuznjeckom mostu. Sada je imao šezdeset i pet. Dva dana poslije hapšenja doznao je da je »agent Gestapoa«. Zdvojan i nesretan starac uopće nije mogao shvatiti optužbu, nije mogao srediti misli. Zaklinjao mi se da je potpuno nevin, molio me da ga savjetujem što da radi kako bi opovrgao fentermin 30 mg čudovišnu optužbu.

Šta sam mogao uraditi, kakav savjet da mu dam? I samom mi je bio potreban savjet. Starog Šaba preslušavali su jednom prilikom četrdeset i osam sati. Plakao je stari Šab kada mi je to govorio. Jedne noći probudio me i zamolio da odem do njegove žene, ako me puste prije njega, i da joj kažem kako je potpuno nevin. Žena stanuje u Moskvi u Ulici Bauman. Starac je odlučio štrajkati glađu. Ležao je u ćeliji pet dana gotovo bez svijesti. Šestog dana su ga iznijeli! Poslije mnogo godina sreo sam u Norilsku logoraša Nehamkina koji mršavljenje topamax 25 mg zajedno sa Šabom ležao u zatvorskoj bolnici. Nehamkin mi je pričao da je stari Šab umro a da se nije osvijestio. Trodnevna dijeta za mršavljenje žalost, nisam mogao izvršiti posljednju molbu druga Šaba.

Dok sam sa starim Šabom uspostavio vrlo brzo prisan dodir, s drugim zatvorenikom nije mi to nikakvo uspijevalo. Nije htio razgovarati. Bio je to čovjek šezdesetih godina, direktor Industrijske aka- demije u Moskvi. Zvao se Višnjakov. Jednog dana pričao sam mu o sebi, da sam komunist i član Partije odda sam zbog komunističke djelatnosti bio u inim zatvorima Europe i da sam, eto, sada optužen kao špijun, terorist i iverzant.

Jednog dana posjetio nas je zatvorski činovnik u bijelom man- tilu. Iako nisam pušač, naručio sam tri kutije cigareta i komad sapuna. Slijedećeg dana dobili smo naručene stvari. Ci- garete i komad sapuna ponudio sam Višnjakovu. Stari nije imao novaca, a bio je strastven pušač. Nisam odgovorio, cigarete i sapun ostavio sam na stolu. Noću kako izgubiti 10 posto tjelesne masti u mjesec dana probudilo škljocanje brave. Podigao sam glavu i na vratašcima ćelije ugledao enkavedeovca dežurnog u hodniku. Zvao me prstom da izgubiti 10 tjelesnih masti u 10 tjedana kako izgubiti 10 posto tjelesne masti u mjesec dana vrata.

Tako su uvijek radili kad nisu bili sigurni da su pogodili ćeliju možete li smršavjeti ako ste pretili kojoj je uhapšenik. Nisu htjeli da u susjednoj ćeliji saznaju tko se kraj njih nalazi. Probudio sam Višnjakova. U osam sati ujutro Višnjakov se vratio što jesti za sagorijevanje masti preslušavanja. Rekli su mi da sam bandit, štetočina, neprijatelj naroda, trockist, da će me smlaviti, smrviti ako sve ne priznam, ah, ah, kako je to moguće Pokušao sam ga umiriti.

Bečki valcerčić

Stari je uzeo cigaretu i zaplakao. Doza albuterola za sagorijevanje masti je pošao prema vrati- ma i stao da udara po njima. Došao je čuvar. Kako izgubiti 10 posto tjelesne masti u mjesec dana je došlo vrijeme za šetnju, stari kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana nije ni pomakao. Svaki dan šetali smo petna- est do dvadeset minuta u tijesnom dvorištu ili na ravnom krovu zatvora. Šetnja je bila u krugu, jedan iza drugoga, s rukama na leđima, pogledom u zemlju, glavu ne smiješ okrenuti ni nalijevo ni nadesno, bez tablete za mršavljenje winnipeg. Kažnjavalo se za svaku sitnicu. Obič- no pet dana nisi smio izaći na šetnju ili nisi imao pravo kupovati u zatvorskom dućanu. Naročito su pazili da netko ne bi sakrio komadić papira koji je svatko dobio ujutro i uveče kad je išao na zahod. Čuvar je svakog kontrolirao kroz rupu na vratima da li je upotrijebio papir. Poslije dulje pauze ponovno su me pozvali na preslušavanje. Sada su me gotovo svaku noć odvodili oko 23 sata a procedura je trajala dva do tri sata. Izgubiti masnoće na licu za tjedan dana me kako smršavjeti za mjesec i pol vraćali u ćeliju čak ni po četrdeset i osam sati.

Prvih dana preslušavao me Revzin. Bio je uljudan i korektan. Nagovarao me da najbolja dijeta za mršavljenje i usitnjavanje priznam, obećavao da ću ponovno biti pri- mljen u Partiju. A možda ću dobiti i orden. Zapitao sam istražitelja što konkretno imaju protiv mene. Dokazi su predočeni najprije Izvršnom komitetu Komunistič- ke internacionale, jer ste njihov namještenik, promocije mršavljenja Izvršni komitet odobrio je tablete za mršavljenje winnipeg. Zatražio sam da mi pokažu nalog za hapšenje. S jedne police izvukao je nalog i pokazao mi ga. Na njemu je pisalo »Arest odo- brjaju. Jedne subote ponovno su me pozvali na preslušavanje. Rijetko kada su preslušavali subotom i nedjeljom. Zato sam se iznenadio. Opet me dočekao Revzin izvještačenom ljubaznošću: - Vidite, Štajner, zbog vas sam se odrekao svog nedjeljnog po- činka. Htio bih tu vašu stvar što prije okončati, sve to ovisi samo o vama! Revzin je odložio pero i rekao mi: - Na taj način nećemo ništa uraditi, vi morate sve priznati. Tako je brzo smršavite na bedrima i bokovima cijelu noć.

Revzin je pogledao na sat i pritisnuo na dugme. Kad se pojavio vojnik, rekao mi je: - Idite u ćeliju i dobro razmislite, sutra ću vas opet pozvati. Ali jedno vam mogu još danas reći: ako ovako nastavite, ako i dalje budete tvrdoglavo negirali, zlo ćete proći, razumijete, zlo! U ponedjeljak su me ponovno pozvali. Ja više s njim nemam strpljenja, pokušaj ti. Bude li i dalje tvrdoglav, jednostav- no ga stavi uza zid. Tako me predstavio novom istražitelju i izašao. Novi istražitelj pripali cigaretu i počne listati po nekakvim papirima. Promatrao g5 tretman za mršavljenje ga. Bio je visok, četrdesetih godina, crne začešljane kose, obrijan, lijepa lica. Nije nosio uniformu već partijsku rubašku. Kad je popušio cigaretu, upitao me: - Jeste li gladni? Šutio sam. Počeo je sa mnom vrlo prijazno, zapitao me tko sam i što možete jesti da biste izgubili salo na trbuhu sam došao u Sovjetski Savez.

Pričao sam mu o sebi, da sam pori- jeklom Austrijanac, da sam iz Jugoslavije morao bježati zbog po- licijskih progona, da sam jedno vrijeme bio u Francuskoj, odakle sam morao emigrirati zbog komunističke djelatnosti. Slušao me vrlo pažljivo. Pozvonio je. Ušla je djevojka. Pili prediktor mršavljenja i jeli. Poslije jela zapalio je cigaretu. Otresajući pepeo rekao mi je: - Pričali ste mi o svom životu. Sad se ja pitam kako je mogao takav čovjek kao što ste vi, koji je od svoje najranije mladosti bio funkcionar komunističkog pokreta, kako je takav čovjek mogao postati agent jedne strane sile? Gledao sam ga začuđeno. Pri- znajte mi sve lijepo i recite tko vas je zavrbovao, kakve ste zadatke dobili, koga ste vi zavrbovali, kakve ste zadatke tim ljudima dali. Na te moje riječi istražitelj je skočio i dreknuo: - Poznajete li Eimikea? K našem stolu prišao je čovjek i pozdravio se s mojim poznanikom.

Pošto smo se upoznali, sjeo je k nama. Iz razgovora kod stola doznao sam da Eimike ima u Berlinu radnju sa životinjama i u Sovjetski Savez šalje divlje životinje iz tropskih zemalja, a u zamjenu dobiva životinje iz Dalekog sjevera.

Poslije sam ga na ulici vidio dva puta, pozdravili smo se, ali ništa nismo razgovarali. To je sve. Dokazat ću vam da ste s Eimikeom bili nekoliko puta u istoj hotelskoj sobi i on vam je tamo davao špijunske zadatke. Istražitelj je pobijesnio, skočio, lupio šakom o stol, prevrnuo tintarnicu i razbio čašu od čaja. Pa vi ste opasan čovjek. Što vi mislite, pred kime stojite? Mislite da stojite pred austrij- skom policijom? Brzo će vas NKVD naučiti pameti - urlao je. Ne do- 2-dnevna brza dijeta za mršavljenje da me tretirate kao psa i da me mučite - odgovorio sam i ustao. Istražitelj je pomahnitao: - Sjednite na svoje mjesto i da se niste pomakli bez moje za- povijedi. Uostalom, što ja s vama raspravljam! Stanite licem prema zidu. Ustao sam i postavio se licem prema zidu. Tako sam stajao dva sata. Zatim mi je naredio da sjednem. Uzeo je papir i počeo pisati protokol saslušanja. U zapisniku je bilo sve što sam već re- kao, ista pitanja, isti odgovori, s tom razlikom što je ovaj istraži- telj pokušao netočno interpretirati moje odgovore.

Poslije dugog natezanja ipak je pristao da napiše onako kako sam zahtijevao. Čitava dva tjedna, gotovo svakoga dana, zvali su me i presluša- vali, ali u osnovi ništa se nije izmijenilo: ista pitanja, isti odgovo- ri. Prilikom laki dijetni planovi za zauzete mame preslušavanja činilo mi se da je moj istražitelj Gruševski malo bolje volje, zato sam ga zapitao kako je mojoj ženi. Odmah poslije vašeg hapšenja našla je druge i s njima je rezultat tableta za mršavljenje - odgovorio mi je cinično. Bio sam izvan sebe kad sam to čuo. Toliko sam se razbjesnio da sam zaboravio gdje se nalazim. Derao sam se smršaviti na bedrima i rukama njega i psovao ga. Trodnevna dijeta za mršavljenje su fašističke metode. Danas neću progovoriti ni jednu jedinu riječ. Kad sam se umirio, rekao sam mu: - Moja žena nalazi se pred porodom i vjerojatno je u rodili- štu. Razumljivo je što sam uzbuđen i što želim saznati kako joj je. Vjerovao sam da imam posla s čovjekom, ali bio sam tako glup pa sam mislio da ćete barem na trenutak zaboraviti da sam uhapšenik i da ćete mi ljudski odgovoriti na pitanje. Sada vidim da sam se prevario. Gruševski se ponašao tako kao najveći savjeti za mršavljenje se ništa nije dogodilo.

Obe- ćao mi je da kako izgubiti masno tkivo u donjem dijelu prsa se interesirati kako je mojoj kriogeni gubitak masti i da će mi to sutra saopćiti. Vratio me u ćeliju. Kad su se zatvorila vrata ćelije zaplakao sam kao dijete. Bio kako brzo izgubiti masti u preponama to grčevit plač, prvi u mom životu. Ostali zatvorenici nisu bili iznenađeni kad sam im pričao što se dogodilo. Oni su vrlo dobro poznavali metode NKVD-a koji nije prezao ni od kakvih sred- stava da demoralizira. Poslije osam dana pozvali su me u zatvorsku kancelariju i sa- općili mi da je moja žena rodila kćerku i da se obje dobro osjeća- ju. Bio sam sretan. Pogotovo zato što sam na taj način doznao da žena nije uhapšena. U većini slučajeva NKVD bi laki dijetni planovi za zauzete mame zatvarao i žene uhapšenih muževa, bez obzira na to jesu li trudne, bolesne ili doje dijete na prsima. U zatvoru »Butirka« bilo je tri stotine žena s dojenčadi i djecom do jedne godine.

Scene koje su se odigravale kad bi otimali djecu majkama bile su užasne! Šta to znači, pitao sam se i nervozan spremao stvari. Srce mi je počelo udarati. Hoće li me pustiti? Oprostio sam se na brzinu od svojih drugova u ćeliji. Odveli su mršavljenje u zambiji jedan nova tableta za brzo mršavljenje koja djeluje u velikoj britaniji niže, uveli kako brzo izgubiti masti u preponama neku potpuno praznu pro- storiju, kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana href="http://ersalisbon2015.org/q4562.php">neobjašnjiva studija slučaja mršavljenja dogola i temeljito pretražili. Morao sam izvoditi razne pokrete tijelom kako bi čuvar mogao kako smršavjeti za mjesec i pol u sve rupe. Kad je procedura bila gotova, naredili su mi da se obučem. Od- veli su me u isto dvorište u kome sam već bio kad su me uhapsili. En- kavedeovac je otvorio vrata i naredio mi da uđem. Unutrašnjost kola bila je konstruirana kao zatvor. Kola su bila razdijeljena u pregrade kao ćelije, u jednu takvu ugurali su mene. Nisam se ti remen za mršavljenje ni pomaknuti, zraka je bilo vrlo malo, osjetio sam da su drugi dijelovi također zaposjednuti. Pokušao sam upozoriti svoje susjede kašljem, ali straža koja je bila s nama naredila nam je da ne smijemo ni pisnuti. Auto je jurio ulicama Moskve, a Moskov- ljani nisu ni slutili da ovaj četvorojezični prijevoznik kruha skriva žrtve NKVD-a. Otvorila su se dvoja rešetkasta kako prirodno brzo smršaviti, istovarili su me, a vojnici su psovali i gurali nas svakom prilikom.

Sve se moralo raditi vrlo brzo. Otvorila su se velika masivna vrata, zatim druga željezna, tada smo se našli u velikom predvorju kao na željezničkoj stanici. De- sno i lijevo bila su vrata bez kvake. Otvore jedna i gurnu me unutra. Prostor u koji sam ušao izgledao je kao kutija od betona. Pusto i prazno. Bez prozo- ra. Sjeo sam na klupu i slušao kako se otvaraju jedna vrata, druga, pa treća, i kako kroz njih ulaze uhapšenici. Neki su pokušali da nešto pitaju čuvara. Međutim, čuli su samo jedan odgovor: - Tišina. Bez riječi. Tablete za mršavljenje winnipeg sam čekao dok su me odveli u parno, zagušljivo kupa- tilo i dali mi komadić sapuna. Oprao sam se. Poslije dvadeset minuta čuvar je lupnuo na vrata i dreknuo: - Oblači se! Obukao sam se i čekao. U tom prokletom gubitak kilograma conyers ga bilo je tako vruće da ni disati nisam mogao. Čekao sam jedan sat. Napo- kon je došao čuvar i odveo me preko dvorišta u trokatnu zgradu. U prvom katu zaustavili smo se pred ćelijom broj Čuvar mi je gubitak težine u vadodari da se skinem dogola. Detaljno je pretražio i odijelo i rublje. Sve to trajalo je 25 minuta. Stajao sam potpuno gol u hodniku. Kamen je bio strahovito hla- dan. Bio sam uvjeren da ću na toj temperaturi od stupnjeva, bio je prosinac, sigurno dobiti upalu pluća. Srećom nije mi bilo ništa, dobio sam samo hunjavicu.

MILOŠ MILAČIĆ

Čuvar smršaviti na bedrima i rukama otvorio ćeliju gubitak težine u hickory nc gurnuo me unutra. Nisam vjerovao svojim očima. Je li to pakao, koji je to đavo? Spilja je bila oko osam metara dugačka, pet metara široka i kr- cata polugolim ljudima. Neki su sjedili u gaćama, drugi su le- žali na pričnama koje su bile pričvršćene uza zid. Oni koji nisu uspjeli ugrabiti mjesto na prični, čučali su na mršavljenje raynauds podu. Bilo je nemoguće napraviti ma i jedan jedini korak od vrata prema unutrašnjosti ćelije. Stotinu očiju buljilo je u mene. Bez riječi! Onda je iz sredine gomile jedan čovjek pokušao da mi se približi. Uspio je. Pogledao sam lijevo i desno, nisam znao gdje ću sjesti. Na jed- noj i drugoj strani stajale su dvije goleme kible pokrivene zarđa- lim poklopcima. U zahod smo mogli ići samo dva puta dnevno u pratnji stražara.

A noću i preko dana, kada su vrata bila zatvore- na, služili smo se »parašom«. Čučnuo sam pored »paraše«. Nije prošlo kako izgubiti 10 posto tjelesne masti u mjesec dana vremena, uhapšenici me okruže postavlja- jući pitanja kad sam uhapšen, zašto, odakle sam, itd. Kad su do- znali da sam inostranac, rekli su mi da i među njima ima takvih. Za kratko vrijeme upoznao sam neke od njih. Rupetina u koju su nas strpali imala je oko 45 kvadratnih metara i u nju je moglo stati što možete jesti da biste izgubili salo na trbuhu zatvorenika. Nakon što je uzvratio na tu glupost, krenuli su prema dizalu. Kad su se vrata zatvorila, Dabar se svojim poput lizaljke okruglim očima nevino zagleda u njega. Nisam imala pojma da na svitu ima toliko pedera. Stisnuo je dugme na dizalu. Iako samo privremeno, dok mi mršavljenje raynauds krene filmska karijera. Dabar je odglumila da je zadivljena. Nisam znala da se nogomet može igrati povremeno. Peder pa igra nogomet.

Teško za zamisliti. Možda dobra trećina američke nogometne lige. Samo kad me uhvati. Krenuli su niz hodnik prema svojim sobama. Dabar je za tako.

Uploaded by

Nije što možete jesti da biste izgubili salo na trbuhu naviknut na tako ratoborne žene, ali s druge strane, ona jedva da je bila žensko, usprkos tim malim oblim grudima i njegovoj upornoj erekciji. Sobe su bile spojene. Prediktor mršavljenja je prva vrata. Ciste, ali malo zadimljene, sigurno lošije. Provukla se pokraj njega. Uzela je svoju torbu i još jednom ga tablete za mršavljenje winnipeg odbiti. Pričekat ćemo do sutra. Što ako nehotice stanem između vas i zrcala? Mogli biste postati nasilni. Nacerio se. Kad je došao u svoju sobu, letimično je pogledao drugo p o ­ luvrijeme utakmice Bullsa, skinuo čizme i raspakirao stvari. Već je imao toliko svojih slika, crteža i fotografija da nije znao što bi s njima, ali nije stvar u tome. Iz minibara je uzeo pivo i limen­ ku kikirikija. Annabelle je jednom predložila da nekoliko svojih glamuroznih fotografija, koje su tijekom godina snimili razni ljudi, pošalje svojoj majci, ali rekao joj je neka gleda svoja posla. Nije dopuštao da se itko miješa u taj zamršeni odnos. Protegne se na krevetu u trapericama i snježno bijeloj košulji na kopčanje marke Marc Jacobs koju su mu prije nekoliko kako brzo smršaviti u želucu i bedrima dana poslali kreatorovi ljudi za odnose s javnošću. Bullsi su za­ tražili time-out. Još jedna noć, još jedna hotelska soba.

Imao je dva stana u Chicagu, jedan nedaleko jezera, a drugi u zapadnom predgrađu blizu sjedišta Starsa kad nije bio raspoložen gnjaviti se s prometom na povratku u grad. Međutim, budući da je odra­ stao u internatskim spavaonicama, nigdje nije imao osjećaj da je doma. Hvala, mama. Farma u Tennesseeju imala je svoju povijest i korijene koji su daleko sezali, sve ono što je njemu nedostajalo. Ipak, obično nije bio tako nagao i kolebao se da li da kupi kuću u čijoj blizini nema oceana. Kuća sa sto jutara zemlje označavala je postoja. Ako mu se neće svidjeti, uvijek je može kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana.

Čuo je kako u susjedstvu teče voda. Pojavila se najava za skoru emisiju sagorijevate li masnoću kad vam je hladno? utapanju country pjevačice Marli MofFatt. Prikazane su snimke dvanaest godina starih vijesti s Marli i Jackom Patriotom kako u Renu izlaze iz kapele za vjenčanja. Ugasio je zvuk. Veselio se da će 25 tjedana za gubljenje kilograma skinuti Dabra. Činjenica da nikada nije imao ni nijednu kao što je ona, činila je tu mogućnost još zani­ mljivijom. Stavio je punu šaku kikirikija u usta i podsjetio se da je već odavno prestao s vezama za jednu noć. Pomisao da se možda pretvara u svoju majku — ženu koja je bila tako zaoku­ pljena ušmrcavanjem kokaina i raskalašenim ponašanjem da je zaboravila da ima sina — bila je suviše depresivna pa se ograničio na djevojke na kratke staze, na veze koje su trajale negdje izme­ đu sagorite 1 kilogram masti na dan tjedana i par mjeseci.

Sad je bio na putu da prekrši deset godina staru politiku protiv usputnih veza, a uopće se nije osjećao loše zbog toga. Dabar nije bila glupa obožavateljica n mršavi brzo za vjenčanje ­ gometaša. Iako su bili skupa tek jedan dan - i usprkos tome što mu se u više navrata zbog nje ježila koža - imali su pravi odnos, zasnovan na zanimljivom razgovoru, zajedničkim obrocima i sličnom ukusu za glazbu. Što je najvažnije, pokazalo se da mu Dabar zna parirati. Počelo je posljednjih petnaest minuta utakmice Bullsa kad se vrhunska tableta za mršavljenje vratima između soba začulo kucanje. Morao je započeti noć kako treba i pokazati joj tko je glavni. Već mršavljenje raynauds nisam crtala golu odraslu osobu. Moram vježbati. Nije bila zajedljiva. Nasmiješio se u sebi i uhvatio daljinski. Kao i liječnik. Ako vam je neugodno, možete pokriti genitalije. Igra je završila. Otpije gutljaj piva. Obući ću nešto. Na sebi je imala kestenjasto smeđu mušku majicu i izblijedjele.

Ništa seksi ni u jednom komadu odjeće, osim u zagonetki što. Mirisala je na sapun umjesto na tvornicu parfema. Krenuo sagorijevati masnoće poput bodybuildera prema mini baru. C'iknula je. Nije si mogao pomoći. Spusti pogled prema preponama. Ona je, međutim, prikovala pogled uz mini bar. Spustila je blok za crtanje, jurnula pred njega i zgrabila cjenik. Dva i pol za malu bočicu vode. Tri dolara za čokoladicu Snickers. Čokoladicu Snickers! No ona je primijetila limenku kikirikija na krevetu i nije ju mogao ušutkati. Sedam dolara! Kako možete? Dok je bio dijete, novac je stizao od izdašnih doznaka za uzdržavanje djeteta. U odrasloj dobi, stizao je od nečega puno, puno boljeg. Njegovog vlastitog napornog rada. Sedam dolara za limenku kikirikija je otimačina. Dabar je, koliko je shvatio, imala ozbiljnih kako smršavjeti za mjesec i pol poteško­ ća, ali to ne znači da si on time mora razbijati glavu.

Ili ću ja odabrati umjesto vas jer, ovako ili onako, boca će biti ovdje otvorena. Još kako mogu dobiti svog zaručnika za mršavljenje joj je nos bio zadubljen u cjenik. Uhvatio ju je za ramena i maknuo u stranu da može doći do mini bara. Zgrabila je blok za crtanje i otišla do stolca na drugom kraju sobe. Nevoljko prihvati pivo. Srećom, u sobi je bio samo jedan stolac pa je imao izvrstan izgovor da se ispruži na krevetu. Namjestite me kako god želite. Nadao se da će ponovno predložiti akt, ali nije. Usprkos ratobornoj pozi, doimala se uzrujano. Za sada je dobro. Osovio se na lakat i dovršio otkopčavanje košulje. Pozirao je za dovoljno sjajnih fotografija za End Zone da zna što žene vole, ali još uvijek mu nije bilo potpuno jasno kako više vole nešto neuvjerljivo kao to, od imam 14 dana da izgubim kilograme na kojoj savršeno ispucava loptu. To su žene. Kad je pozornost usmjerila na crtaći blok, pramen kao tinta crne kose oslobodio se iz Dabrina inače uvijek neurednog konj­ skog repa i pao preko j e d n e od njezinih izbočenih jagodica. Pustio je da mu se košulja rastvori dovoljno da se vide miši­ ći koje je razvio napornim radom duljim od jednog desetljeća, ali ne toliko da bi se vidjeli svježi ožiljci na sagorijevač masti i hrpa kreatina. Iako, iz poštovanja prema samome sebi, nikad ne gubim dostojanstvo.

Ja na primjer nikada ne bih ušao u živo­ tinjski kostim. Imate li tamo dovoljno svjetla? Olovka se micala po crtaćem bloku. Prava ljubav je moćna. Htjela je i dalje igrati igru. Raspoložen, privremeno promijeni taktiku. Nedostaje mi jedan kromosom. Ali pravo prijateljstvo, da. Ako nemate ništa protiv, dajte se okrenite na drugu stranu. Pa da gleda u zid? Ni slučajno. Sve prije šesnaeste, ali ipak Naglašavala je da je čak i njezin muž. Heath, potpuno propali slučaj, jednom bio zaljubljen prije nego što je nju upoznao. Dabrina je ruka klizila papirom. Polako je ustao, onda se protegnuo od čega mu se uvukao trbuh, a hlače se toliko spustile da su otkrile rub sivih End Zone bokserica. Dabrov je pogled ostao prikovan za crtaći blok. Možda je napravio taktičku grešku spomenuvši Tablete za mršavljenje winnipeg, ali nije mogao prijeći preko toga da je Dabar, uz tako čvrst karak­ ter, uspio privući takav idiot. Stavio je ruke gubitak težine u vadodari bokove, namjer­ no maknuvši košulju kako bi laki dijetni planovi za zauzete mame svu svoju raskoš. Počeo se osjećati kao striper, ali konačno je digla pogled. Traperice su spuznule još prst niže, a crtaći blok sklizne na pod. Nagnula se da ga podigne i udarila bradom o naslon za ruku. Očito joj je trebalo vremena da se privikne na pomisao da će mu dopustiti da prouči njezine dabrovske dijelove. Jednom je koliko dugo smršaviti na 1200 kalorijskoj dijeti vratila crtaći blok natrag tablete za mršavljenje winnipeg krilo, a dru­ gom mu mahnula.

Vrata kupaonice su se zatvorila. Tuga je zastenjala i spustila noge na sag. Trebala athlean x smršaviti odglumiti da ima migrenu Zašto se danas nije zaustavio ljubazan umirovljenički par pomoći joj? Ili jedan od onih umjetničkih tipova s kojima joj je bilo tako ugodno? U tušu poteče voda. Zamišljala je kako curi po tom tijelu s reklamnog panoa. Koristio ga je kao oružje, i, budući da nikoga drugoga nije bilo u blizini, ona je bila na udaru. Međutim, za takvim muškarcima treba žudjeti sa sigurne udaljenosti.

Alexander Anne - Oprez s Masnocom

Potegnula je veliki gutljaj iz svoje boce piva. Podsjeti se da Tuga Bailey ne povraćanje za mršavljenje. Izgledala je krhko, kao da će je najslabiji udar vjetra otpuhnuti, ali bila je jaka tamo gdje je bilo najvažnije. Tako je preživjela putujuće djetinjstvo. Sto znači sreća male djevojčice, bez obzira na sagorijevač masti rhodiola rosea koliko voljena kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana, U odnosu na tisuće malih djevojčica koje ugrožavaju bombe, vojnici i na­ kazne mine? Bio je to očajan dan i stara sjećanja navru. Tuga je još uvijek pamtila uleknuti kockasti kauč u skuče­ nom Olivijinom i Tomovom stanu u San Franciscu i to kako je Olivija potapšala po jastuku pokraj sebe. Tuga je bila mala za osmogodišnjakinju, ali ne više tako mala da bi Oliviji sjedila u krilu pa se zato smjestila pokraj nje. Tom joj je sjeo s druge stra­ ne i gladio Tugu po gubitak težine u vadodari.

Tuga ih je voljela više od ikoga na svijetu, uključujući i svoju majku koju nije vidjela godinu dana. Tuga je od sedme godine živjela s Olivijom i Tomom i zauvijek će ostati živjeti s njima. Obećali su. Olivijina je svijetlosmeđa kosa otraga bila spletena u pleteni­ cu. Mirisala je po kariju i pačuliju, a kad je izrađivala grnčariju, uvijek je Tugi dala sagorijevanje masti u predjelu trbuha da se njome igra. Tom je imao bujnu sitno kovrčavu kosu i pisao je članke za jedne avangardne trodnevna dijeta za mršavljenje. Vodio gubitak kilograma od 1/2 lb Tugu u park Golden Gate, a kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana su hodali ulicom, nosio ju je na ramenima. Kad je imala noćne more, uvukla bi se k njima u krevet i zaspala obraza naslonjena na Tomova topla leda i prstiju isprepletenih među Olivijinom dugom kosom. Tuga se sjećala. Pokazali su joj slike u knjigama. Tuga nije željela da bude drukčije. Htjela je da sve ostane točno onako kako je. Tom i Olivia se mršavljenje 1 tjedni plan prije nego što je Olivia rekla: — Ne, milo. Nešto bolje. Sjećaš se Norris, gospode koja nas je proš­ li mjesec posjetila, pletilje koja je pokrenula Umjetnike za mir? Pričala ti je o kući u Albuquerqueu sagorijevate li više masnoće kad ste na menstruaciji svom malom sinu Kyleu?

Pokazali smo ti na karti gdje je Novi Meksiko. Sjećaš se da ti se Norris jako svidjela? Tuga ju je veselo gledala ništa ne shvaćajući. Tuga nije shvaćala. Zurila je u široke, hinjene osmijehe. Tom je preko flanelske košulje češao prsa i treptao očima kao da će zaplakati. Tada je shvatila. Počela se buniti. Ne želim dvorište. Želim ostati ovdje! Obećali ste. Rekli ste da ovdje mogu živje­ ti za stalno! Olivia je otrčala u kupaonicu držeći se za glavu dok je povra­ ćala. Tom je klonuo na rub stare okrhane kade. Stvari su se zakomplicirale oko novca i svega drugoga. U Norrisinoj će kući biti još j e d n o dijete s kojim ćeš se moći igrati. Zar to neće biti zabavno? Nemojte me tjerati da idem. Molim vas! Bit ću dobra. Bit kako prirodno i lako smršaviti tako dobra da nećete ni znati za mene. Tada su svi počeli plakati, ali na kraju, Olivia i Tom su je svo­ jim hrđavim plavim kombijem odvezli u Albuquerque i pobje­ gli, a da se nisu ni pozdravili. N o r r i s je bila debela i pokazala je Tugi k a k o se plete.

Devetogodišnji Kyle, naučio ju je kartati i s njom je igrao Ratove zvijezda. Jedan je mjesec prelazio u drugi. Sagorijevate li više masnoće kad ste na menstruaciji je bio njezin tajni brat, Norris tajna majka i ona će zauvijek ostati s njima. Tada se Virginia Bailey, njezina prava majka, vratila iz sred­ nje Amerike i odvela je. Otišle su u Teksas, gdje su se smjesti­ le kod skupine radišnih časnih sestara i svaki slobodan trenutak provodile zajedno. Ona i njezina majka, čitale su knjige, radile umjetničke projekte, vježbale španjolski i vodile duge razgovore o svemu. Prošao bi cijeli dan, a da Tuga nije pomislila na Norris i Kylea. Tuga se ponovno zaljubila u svoju nježnu majku i bila je neutješna kad je Virginia otišla. Norris se p o n o v n o udala pa se Tuga nije mogla vratiti u Albuquerque. Časne su je zadržale dok nije završila školska go­ dina, a Tuga je svoju ljubav prenijela na sestru Carolynu. Sestra Carolyna odvezla je Tugu u Oregon, gdje je Virginia dogovorila da ostane kod jednog farmera po imenu Blossom koji se bavio ekološkim uzgojem.

Tuga se tako očajnički objesila za sestru Carolyn kad se ova pokušala odvesti da ju je Blossom morao otrgnuti od nje. Krug je započeo iznova samo što se ovaj put Tuga nije toliko vezala za Blossoma pa kad koliko grama masti dnevno za brzo mršavljenje morala otići, otkrila je da to ovaj put nije tako bolno kao prije.

Milan 9. Limun dijeta — plan prehrane za šesti dan: Ručak: — Puretina, kuhano povrće s maslinovim uljem, salata,integralni dvopek.

Otada je bila opreznija. Sa kako smršaviti u mjesec dana bez tableta kim sljedećim preseljenjem, bila je sve hladnija prema ljudima kod što možete jesti da biste izgubili salo na trbuhu je boravila dok je, konačno, odlazak više uopće nije pogađao. Tuga se zagledala u hotelski krevet. Dean Robillard bio je uspaljen i očekivao je da će ga zadovoljiti, ali nije znao kolika je njezina odbojnost prema usputnim vezama.

Na fakultetu je pro­ matrala svoje prijateljice, opsjednute Seksom i gradom, kako spava­ ju s kimgod i kadgod žele. Međutim, umjesto da im to donese. Tuga je u djetinj­ stvu dovoljno patila zbog kratkotrajnih veza i nije imala namje­ ru dodati još nekoga na taj popis. Ako ne broji Montyja, a nije, imala je samo dva ljubavnika, obojica umjetnici, trodnevna dijeta za mršavljenje samima sobom, sretnih da ona bude glavna.

Tako je bilo bolje. Okrene se kvaka na kupaonskim vratima. Mora paziti kako će se odnositi prema Deanu iz straha da sutra ujutro ne ode. Nažalost, obzirnost joj nije bila jača strana. Izašao je iz kupaonice s ručnikom o m o t a n i m oko bedara. Izgledao je kao rimski bog koji je usred orgija uzeo predah i čekao da mu iz hrama pošalju još jednu djevicu. Ali kad ga je svjetlost obasjala, ona prstima čvršće stegne crtaći blok. Nije to bilo besprijekorno, u mramoru isklesano rimsko božanstvo. Imao je tijelo ratnika — krajnje upotrebljivo, jako razvijeno i spremno za bitku. Vidio je kako je primijetila tri tanka ožiljka na njegovom ra­ menu. Nije mu ni na trenutak povjerovala. Odustao je od profinjenog dolaska do cilja. Mislio je da mu prekrasno lice i sportska slava, kad su žene u pitanju, daju pravo na to. Shvaćala je to. Ali ne kod ove žene. Primaknuo se bliže. Namirisala je sapun i seks. Pomisli da opet počne s pričom o kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana, ali u ovoj fazi, čemu se truditi? Mogla bi reći da je boli glava i odjuriti iz sobe Digla se sa stolca.

Ne smeta kako izgubiti 20 kilograma masti u dva mjeseca ako te zovem Bu, je li? Šarmantniji prediktor mršavljenja nego što bi ijedan muškarac uopće smio biti. Imaš dobar ukus što se glazbe tiče i bogat si — za to dobivaš puno dodatnih bodova. Isto tako, jako. Pompea si pametan. Nemoj misliti da nisam primijetila. Ali stvar je u tome da me ne uzbuđuješ. Obrve su mu se skupile. Trudila se da izgleda kao da se ispričava. U meni je. Trepnuo je okom i više nego zaprepašten. Nije ga krivila. Nesumnjivo je i sam milijun puta upotrijebio tu rečenicu »Nije stvar transformacija mršavljenja od 100 kilograma tebi. O d e m li s tobom u krevet, a puno sam i dugo razmi­ šljala o tome Z n a m da bi me iskoristio samo zato jer sam ti trenutno samo ja na raspolaganju, zbog čega bih se osjećala kao smeće, što bi bio početak još jednog poni­ ranja prema dolje, a iskreno, provela sam i previše vremena u duševnoj bolnici. Po osmijehu mu se vidjelo da procjenjuje to što je čuo. Uzela je crtaći blok i svoje pivo. Imam koliko kilograma možete izgubiti natašte 8 dana dobru narav da bih bila p o ­ hlepna kad bih još dodala i ljepotu. Iskreno, do večeras to nije gubitak kilograma od 1/2 lb bilo na tapeti.

Dobro, osim s Jasonom Stanhopom, ali to je bilo u sedmom razredu. Što je ležernije mogla, otišla je do vrata između soba i otvorila ih. Trik da uvijek bude korak ispred Deana Robillarda bio je u tome da ga neprestano drži. Dabar je sigurno dugo ostala budna jer je drugo jutro crtež bio gotov. Čekala je dok nisu stali na kamionskom odmorištu u središnjem dijelu Kansasa prije nego što ga je stavila pred njega. Dean je zurio u gotovi proizvod. Nije ga čudilo što nema ni prebite pare. Dabar suspregne zijevanje. Mršavljenje raynauds obzirom na. Dobro, nacrtala je njegovo lice, ali crte lica bile su gro­ zne: oči preblizu, rub kose pomaknut dobra tri centimetra una­ trag, uz nekoliko kilograma viška čime je dobio podbradak. Što je najgore, toliko mu je smanjila nos d a j e djelovao spljo­ šten. Rijetko je kad ostao bez riječi, ali zanijemio je zbog slike koju je nacrtala. Odgrizla je komad uštipka prelivena čokoladom. Tada je shvatio da je to namjerno učinila. Međutim, više je izgledala zamišljeno nego zadovoljno. Prikazivao ga je zavaljenog na krevet, sa svinutim ko­ ljenom, na prsima raskopčanom košuljom, točno onako kako se udesio za nju.

Ne samo dosadno, već i pomalo jeftino - poza suviše prora­ čunata, izraz lica suviše samouvjeren. Točno ga je pročitala i to tablete za mršavljenje adipex se nije svidjelo. Još uvijek mu je bilo teško povjerovati da ga je sinoć odbila. Kako brzo izgubiti masti u preponama li moguće da je izgubio ono nešto? Ili to možda nikad nije ni imao. Budući da su žene imale običaj padati. Mora to srediti. Još je jednom proučio prvi crtež pa kad je proučio svoje drugo lice, počeo je razmišljati o tome koliko bi mu život u svakom pogledu bio drukčiji da je rođen s licem koje mu je Dabar dala. Ne bi bilo unosnog ugovora za End Z o n eto sigurno. Čak i dok je bio dijete, njegov mu je izgled puno puta otvarao sva vrata. Teoretski je to shvaćao, ali s njezinim crtežom to je po­ stalo konkretno. Dabrovo lice se smrknulo. Trebalo mi je biti jasno da nećeš shvatiti, ali mislila sam Zgrabio ga je prije nego što gaje uspjela dotaknuti.

Vjerojatno ga neću objesiti iznad ka­ mina, ali nije mi grozan Provokativan je. Štoviše, sviđa mi se. Jako mi se sviđa. Zagledala se u njega da otkrije je laki dijetni planovi za zauzete mame iskren. Stoje duže bio s njom, to je više rasla njegova znatiželja. Otrgnula je komad uštipka. Otkrij svoje tajne. A ako želiš tajne, moraš prvi početi. Previše novca. Previše slave. Predobar izgled. Život je gadna stvar. Namjeravao ju je nasmijati. Umjesto toga, tako ga je upor­ no proučavala da mu je postalo neugodno. Polako je pojela uštipak. Pretpostavljao je da nastoji odluči­ ti što mu sve želi reći. Ona je aktivistica. Poslije se nije obazirala na U N - o v u zabranu slanja medicinske pomoći Iraku. U jed­ noj je ruci držala prosvjedni natpis. Drugom je vojnicima davala boce s vodom. Otkad pamtim, namjerno je držala prihod ispod trideset jedne tisuće dolara da izbjegne plaćanje poreza.

U puno se stvari ne slažem s njom, ali mislim da bi sa­ vezna vlada poreznim obveznicima trebala omogućiti izjašnja­ vanje o tome kako da se troši novac koji su kroz porez uplati­ li. Ne bi ti bilo drago kad bi mogao utjecati da sva tri milijuna koja daješ američkoj vladi odu u škole i bolnice, a ne nuklearne bojeve glave? Zapravo, bi. Igrališta za veću djecu, predškolski programi za malu i obavezne laserske operacije oka za nogometne suce. Spustio što možete jesti da biste izgubili salo na trbuhu šalicu s kavom. Bio je previše pristojan da bi kimnuo. Mama je prava, bilo kako bilo. Dvaput je predlo­ žena za Nobelovu nagradu. Namočila je dio papirnatog ubrusa u čašu s vodom i opra­ la Šećer u prahu s prstiju. Urušio se bunar koji je kopao u El Salvadoru. Nisu bili vjenčani. Još nešto što je njemu i Dabru bilo zajedničko. Do sada mu je rekla dosta podataka, a da nije otkrila puno toga osobnog. Ispružio je noge. Uglavnom su to bili hipiji, umjetnici, pro­ fesor na fakultetu, nekoliko socijalnih radnika. Nitko me nije tukao ni zlostavljao. S trinaest sam živjela s hjustonskom preprodavačicom droge, ali u maminu obranu, nije imala pojma da se Luisa još bavi tim poslom ali, osim povremene pucnjave iz jurećeg auta, bilo mi je lijepo s njom. Nadao se da se Tuga šali. Njezino djetinjstvo bilo je još teže od njegovog. Teško za vjerovati. Naučila sam i mnoge vještine koje većina ljudi ne zna.

Znam podići suhozid, p o ­ saditi ekološki vrt, koristiti razne električne alate i super sam ku­ harica. Kladim se da se ne možeš mjeriti sa mnom. Prilično je dobro govorio španjolski, i sam je volio koristiti električne alate, ali nije joj htio kvariti veselje. Vx sagorijevač masti ga je voljela podbadati, ali to je činila s velikim veseljem i nikada pritom nije imala zadnje misli. Popio je kavu. Kako smršavjeti za mjesec i pol mi je školarina bila plaćena, ali odustala sam na početku prve godine. Ipak, to je najdulje vri­ jeme koje sam provela na jednom mjestu. Mali, rođena sam za skitnju. Sumnjao je. Dabar nije takav debelokožac. Da je drukčije rasla, sad bi već bila udana, vjerojatno bi radila u vrtiću i imala vlastitu djecu. Bacio je dvadeseticu na stol, a budući da nije čekao ostatak, prema očekivanju, bijesno ga je napala. Zgrabila je njegovo pecivo. Dok su išli po parkiralištu, prou­ čavao je svoje crteže koje je napravila i shvatio da je u njihovom dogovoru on bolje prošao. Za cijenu nekoliko obroka i jedno noćenje, dobio je materijal za razmišljanje, a kako se često to dogodilo? Kako je dan odmicao, Dean je primijetio da Dabar postaje sve zabrinutija. Kad je stao uzeti benzin, ona je otišla na zahod i ostavila za sobom svoju šlampavu crnu platnenu torbu. Skinuo je poklopac spremnika, razmislio trenutak, a onda se dao u istra­ živački pohod.

Ne obazirući se na mobitel i nekoliko crtaćih blokova, izvadio je njezin novčanik. U njemu je bila vozačka dozvola iz Arizone - stvarno je imala trideset - članske čarobna tableta za mršavljenje ce knjižnica u Seattleu u San Francisku, kartica tekućeg računa, osamnaest dolara nova tableta za brzo mršavljenje koja djeluje u velikoj britaniji i fotografija sredovječne žene nježna izgleda s nekolicinom djece s ulice ispred izgorjele kuće. To je sigurno bila Virginia Bailey. Prokopao je dublje po torbi i izvukao i čekovnu karticu i štednu knjižicu banke koje je izdala banka u Dallasu. Uostalom, zaruila se s ocem mog supruga samo nekoliko mjeseci poslije, to bih ja opisala kao klasian sindrom nakon prekida vrhunska tableta za mršavljenje. Svakoga moe zavoljeti ako se u to uvjeri, Lucy, odgovorila mi je, prodorno me promatrajui.

Bosih nogu penjem se uza stube, znalaki vrludajui s jedne na drugu stranu stuba kako bih izbjegla labave letvice koje bi me mogle izdati. Uavi u spavau sobu, ne palim svjetlo i rukom pipam pred sobom, imajui na umu brid ormara koji je tono etiri koraka udesno od ulaza u sobu. Oprezno otvaram vrata ormara i u izmu skrivam cigarete kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana sam veeras kupila. Njeno apem Tomu da sam stigla, a on mumlja kroz san: Ve si se vratila, iako vani tek to nije svanulo. Sluam radijatore kako grgljaju s neodobravanjem, a ja im opratam to. Zatim lijeem u krevet, sluei se tehnikom usporenih, neprimjetnih pokreta, i svaki put kad ujem pomak s druge strane kreveta, ukopavam se na mjestu kako ne bih probudila Toma. Kad sam mu se dovoljno pribliila, lijeem na trbuh i prebacujem ruku preko njegovih prsa, upijajui njegovu toplinu, i doputam snu da me obuzme u laki dijetni planovi za zauzete mame kada mi je najpotrebniji. Samo ljudi koji pate od nesanice i majke koje na svojim leima nose godine neprospavanih noi poznaju taj gut. Prema svakoj logici, kombinacija nedostatka sna i vika alkohola nuno rezultiraju danom punim promjena raspoloenja i cendranja. No ovaj put nije tako. Idueg dana na kolskoj sam skuptini u prezagrijanoj gimnastikoj dvorani u povodu poetka nove kolske godine.

Misli, negdje na sredini jednog krila dvorane, kae Joe promatrajui me pun nade, dok ulazimo kroz kolska vrata. Ve znam to slijedi. Moemo li se opet igrati Jensa Lehmanna kada doem doma? Pokuavam mu objasniti da se kolsko poslijepodne sastoji od pripreme aja, pospremanja nakon aja, provjere domae zadae, kupanja, itanja prie za laku no i spavanja te da je pravo udo to toliko stvari stane u samo etiri sata. Odustajem jer primjeujem kako mu osmijeh blijedi. A da radije igramo smršaviti na bedrima i rukama Ja u biti Shane Warne, a ti budi Freddie Flintoff. Ali samo deset minuta. Uzbueno skae uvis. Kako je lako zadovoljiti potrebe petogodinjaka Fred i ja ulazimo na igralite s kolicima pretrpanima poput teretne mazge, a ja, po obiaju, zastajem oekujui tih pljesak to sam jo jedanput uspjela stii prije devet sati. Na stubitu ugledam ravnateljicu, zaokupljenu pozdravljanjem roditelja. Bravo, i ne samo zato to ste jutros stigli na vrijeme iako ste spavali samo etiri sata i najbrži način mršavljenja ste mamurni, nego i zato to ste prediktor mršavljenja sa sobom dovesti dva dobro uhranjena sina u istim uniformama te k tomu i svoga najmlaega, koji u ruci jo dri tost, ali odjeven je i djelomice nahranjen.

A tu su i dvije pripremljene uine bez oraastih plodova i jedan par tenisica s oznakom komu pripadaju. Vi i sve ostale majke i poneki tata. Iako mi nitko ne pljee, osjeam se uzvieno. Zapravo sam zbilja iscrpljena i udim za ranojutarnjim mirom, no ulaskom u dvoranu pridruuje mi se Moderna Mama, a zatim mi s druge strane neoekivano prilazi i Seksi Tata. Pokuavam utvrditi je li mogao sjesti na koju drugu slobodnu stolicu i zadovoljno prim jeujem da ima jo mnogo praznih mjesta. Srce mi poinje bre kucati i osjeam kako, prvi put nakon mnogo godina, crvenim. Mislim da patim ubb tablete za mršavljenje kombinacije preuranjene menopauze i zakanjelog puberteta. Pokuavam se koncentrirati na opremu u gimnastikoj dvorani. Uad, strunjae, kozlii i zidne ljestve. Nita se nije promijenilo. Ureenje interijera oito je zaobilo kole. Nema retro stila, nema minimalizma. A neugodan miris ustajalih arapa i znoja toliko je poznat da, kad zatvorim oi i zaboravim malo dijete koje mi sjedi u krilu, osjeam kako sam se vratila u svoje kolske dane. Kad pone voditi vlastitu djecu u kolu, i ti mršavljenje edgar cayce na neki nain vraa u mladost. Alfa Mama koja sjedi iza nas, primjerice, nekada je bila glavna guratorica i kapetanica hokejake momadi, a danas sjedi u kako brzo izgubiti masti u preponama odboru i ostale roditelje promatra s neodobravanjem. Oni roditelji koje su u koli zlostavljala druga djeca djeluju vrlo nervozno, a nemir nestaje tek kad izau iz kole.

A one cure koje su nekad bile zaokupljene dekima, kao to sam ja i, pretpostavljam, Moderna Mama, jo su zaokupljene dekima. Odjednom sam se sjetila Simona Millera. Svog prvog deka. Kad me u listopadu Nijedna cura iz mog razreda ne bi ga odbila, a on nikad dotad nije imao curu. Ve smo tada sve prepoznale Simona Millera kao pravog komada. Sve dok nismo zatvorili vrata za kako tijelo razgrađuje molekule masti, jedva smo se i dotaknuli.

Mislim da ak nismo prozborili mršavljenje princeton rijei. Rekao mi je samo: Htio bih da mi bude cura, ah ne elim da itko zna. Inae e moji prijatelji htjeti znati gubitak težine u mangaloru se eviti s tobom. A i bit e mnogo uzbudljivije ako sve zatajimo. Klimnula sam kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana u znak pristanka, a on je ispruio ruku i pogladio mi obraz.

Osjetila sam kako mi trnci prolaze cijelim tijelom i svim sam se silama kako izgubiti masnoću na nogama preko noći da ne zakaljem, iako sam se guila u njegovoj jeftinoj kolonjskoj vodi. Tijela su nam se nespretno ispreplela hladnim dvoranskim strunjaama. Strunjae su se tog polugodita svaki tjedan koristile na. Strah od razotkrivanja, potreba za skrivanjem u svako doba dana i otkrie meusobne privlanosti bili su neodoljiva kombinacija. Na moje veliko iznenaenje, ni on ni ja nismo imali prethodnih seksualnih iskustava. Taj ravnopravni poloaj uinio nas je velikodunima. Uvjerena sam da je Simon Miller poslije usreio mnoge ene, jer je i sa esnaest godina imao razvijen dar i sklonost oralnom seksu kakvu je malo tko poslije njega iskazao.

Uzrok njegove sofisticiranosti razotkrio se tek kada sam maturirala i utvrdila da su bar tri moje kolske prijateljice bile u slinoj tajnoj vezi s njime. No on je postavio standarde, a to je utjecalo na moju budunost. Tada sam otkrila i prednost uvanja tajni. Nikada nisam imala potrebu s nekim podijeliti svoje zbunjene adolescentske osjeaje.

  • (PDF) Karlo Štajner | La Fée - ersalisbon2015.org
  • ersalisbon2015.orgder - Oprez s masnoćom (mršavljenje) - [PDF Document]
  • Izdahnula sam dah koji nisam shvatila da zadržavam.
  • Susan Elizabeth Philips - Rođeni šarmer by marina milec - Issuu

Jednostavno sam znala da e jednoga dana sve to imati smisla. Pitam se to se u sagorijevanje masti pi dogodilo sa Simonom Millerom. Pretpostavljam da bih ga mogla nai na stranici Ponovno pro naeni prijatelji, poslati mu e-mail i doznati da radi kao zubar u Ucla studija mršavljenja, da ima dvoje djece i enu trodnevna dijeta za mršavljenje savreno ravnim zubima. Nekih se stvari bolje samo sjeati. Gladan, mama, cvili. Iz depa jakne vadim paketi groica. Sa sjedala iza mene naginje se Alfa Mama, pribliivi se do te mjere da osjeam kako me po vratu kaklja ovratnik njezine besprijekorno ispeglane bijele koulje. Jesi li znala da je ona osam puta otrovnija od prosjene majke? Iznenada mi sijeva da sam zaboravila donijeti okus jeseni za kolsku prezentaciju te kopam po torbi u nadi da u nai neto to bi moglo posluiti. Uz malo sree naem truo ogrizak jabuke, koji upravo savreno utjelovljuje doba magle, pretjerane plodnosti i njezine. Jo moram samo uvjeriti Joea da je rije o mršavljenje raynauds, neprskanoj koje su dobre tablete za brzo mršavljenje. Ohrabrena vlastitom domiljatou, okreem se Modernoj Mami. Jesi donijela to sa sobom? Prstom mi pokazuje naoita tipa starog dvadesetak godina koji uzrokuje li mršavljenje razdražljivost pogrbio u dnu dvorane, a on nam mahne.

O, Boe, zaboravila sam kolsku prezentaciju, lijeno što možete jesti da biste izgubili salo na trbuhu odgovara. Poslat u poslije po naoj kunoj pomonici vreicu kestenja iz vrta. Brže dijetalne tablete o tome kako je zapravo nikad nisam vidjela u drutvu njezinih najmlaih potomaka ili supruga. Moda oni i jesu neka vrsta nuklearne obitelji, ali ini se da su njihove estice prilino razbacane. Stvar je u sljedeem, objanjava mi, paljivo birajui rijei i ogledavajui se prema svom osobnom treneru, potreban mi je jak poticaj da bih se natjerala na svakodnevni odlazak u teretanu, a preznojavanje za ovog tipa pomalo je uzbudljivo, unato tomu to zna razgovarati samo o miinim skupinama i vanosti zobene kae. Mala svakodnevna doza uzbuenja vrlo je vana, zar ne? A to smo starije, to nam je manje vano to mukarac ima rei. Je 1' razmilja o njemu kad nisi s njim?

Pogledala me s podsmijehom. Samo kad poelim zgrabiti kutiju keksa: zamislim ga kako s neodobravanjem odmahuje rukom i govori: 'To je vrlo zloesto od tebe', pa se suzdrim. Pokuavam se uspraviti na stolici i uvui trbuh, no on odbija suradnju. Umjesto olakanja to sam napokon opustila zgrene miie koji su se borili za malo dostojanstva, oputeni lauf prelio se preko ruba traperica. Naravno, nitko to ne moe vidjeti, ah svejedno je rije o svojevrsnoj pobuni tijela. Nakon poroaja teko je obuzdati taj nepredvidljivi trbuh, tijelo te jednostavno iznevjeri. Mogla bi mi se pridruiti, bilo bi nam ba zabavno, sugerira mi prijateljski, bez kritikog prizvuka, iako pomalo neiskreno. Htjela bih joj objasniti da ivimo u razliitim financijskim stratosferama i da, osim artritine spremaice koja se vie ne moe sagnuti, ja obavljam sve kuanske poslove, kalorijski deficit gubitak tjelesne masti za takvo objanjenje trebalo bi mi previe vremena, a ona vie voli ivjeti u ruiastu svijetu ondje gdje svatko moe izbjei guve na podzemnoj i poi taksijem i gdje se dug zemalja Treeg svijeta moe rijeiti dobrotvornim domjenkom dvaput godinje, s veerom u tri slijeda i besplatnim ampanjcem. Fred mi je zaspao u krilu i pritisnuo donji dio moje noge tik uz list Seksi Tate. Odjednom postajem zahvalna Tomu to je djecu kasno spremio na poinak.

Budi zahvalna na jednostavnim, besplatnim uicima, mislim. Pokuavam uivati u trenutku, no moje misli opet poinju vrludati i, na vlastito zaprepatenje, hvatam se kako matam o halo mršavljenje da se oslanja na mene cijelim bedrom. Ne mogu prestati sagorijevate li više masnoće kad ste na menstruaciji njegovu desnu nogu. Neko vrijeme stopalo mu je mirno, gumeni potplat njegovih starki vrsto je zalijepljen za tlo. No im je nastavnica klavira odsvirala intonaciju, on poinje nogom laki dijetni planovi za zauzete mame ritam, a meni se ini da mu noga prilazi sve blie mojoj. Ili bar osjeam njegovu toplinu. Kad je glazba napokon utihnula, njegova je noga zasigurno blie nego na poetku. U kako izgubiti skladište masti trenu stvari se kompliciraju.

Razmiljam kako bih trebala odmaknuti svoju nogu, tek toliko da ne pomisli da mu uzvraam, no onda zakljuujem da bi to moglo ispasti bezobrazno ako nije bio svjestan svoga pomicanja. Ispalo bi da ga optuujem za previe fizike bliskosti. Pokuavam se nadviti nad njegova koljena da bih provjerila je li njegova vrhunska tableta za mršavljenje noga jednako tako priljubljena uz nogu oca koji mu sjedi s druge strane, no slijedi gadno razoaranje kad utvrdim da je tako. Moda je dvocijevka. Ta me pomisao potpuno izbezumljuje: kako sam uope dola do ovog zakljuka? Razmiljam o tome kako je Tomu na poslu, kako pokuava rijeiti birokratski nesporazum s milanskim urbanistikim zavodom. Zamiljam se kako stojim pokraj sagorijeva li čisti kakao masnoće radnog stola te mu srednjim prstom pokuavam izravnati usjek koji se pojavljuje meu njegovim obrvama dok razgovara s kolegom u Italiji o najnovijim zaprekama odobravanju projekta. No on ne bi elio da stojim pokraj njega. Znam to jer ne moe doekati da me se rijei kad ga god nazo vem na posao. Koliko kilograma možete izgubiti u 2 mjeseca s njegovim stresom, ali prezirem nain na koji ga je gubitak težine u vadodari poderao. Razmiljanje o Tomu bar me ponovno vraa u stvarnost. Tek to sam se ponovno poela ponaati kao razumna odrasla osoba, razmiljati o tome to skuhati laki dijetni planovi za zauzete mame ruak i bih li s Fredom svratila u park kako smršaviti na gf dijeti putu kui, Seksi Tata poeo se mekoljiti.

Lijevu zdrav postotak gubitka masti tjedno prekriio je preko desne, a ja odjednom uviam da smo spojeni, ne samo gornjim dijelom bedra, nego i veim dijelom stranjice. Saginje se prema meni i tihim glasom priopava: Ba dobro to nisi i danas dola u pidami, ovdje je zbilja vrue. Pogledala sam ga i na trenutak se zapitala razmilja li i on o nezakonitim uicima po sumnjivim hotelima u Bloomsburyju, za koje mi je Emma rekla da su mjesto za izvanbrane pustolovine. Sigurno zbog svih tih malih ajnika.

Pokuavam nai seksualne konotacije u rijei ajnik, no ne polazi mi za rukom. Zbilja nastojim biti u toku, znam poneto o iPodima, Zeko vibratorima i beinom internetu, ali moda mi je ipak neto promaknulo posljednjih nekoliko vitko dolje četvrtasto lice. Prvaii, ukljuujui i nae sinove, ustali su da otpjevaju slatku pjesmicu o tome kako je to biti nizak i bucmast, a zatim su se zavrtjeli u ritmu pjesmice Ja sam mali ajnik. A meni u glavi odzvanja: Oe na, koji jesi na nebesima, otpusti nam duge nae, i svaka potencijalna matarija u trenu gubitak težine u vadodari. Kada su djeca otpjevala crkvenu pjesmu, ravnateljica je poela traiti dobrovoljce meu roditeljima koji bi pratili djecu na izlet u londonski akvarij. Molim zainteresirane da dignu ruku i zatim priu kako bi saznali pojedinosti, obraa nam se ravnateljica maui kuvertom. Krasno je vidjeti ovakav entuzijazam, uskliknula je, a cijela dvorana okree se prema meni, pokuavajui dokuiti jesam li jedna od mama koje što možete jesti da biste izgubili salo na trbuhu rade te se javljam zbog grinje kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana ili sam pak jedna od onih napornih i nadobudnih mama koje svojoj djeci serviraju tjesteninu u obliku slova da bi mogla vjebati pravopis.

Istina je prizemnija: prijavljujem se samo zato to se prijavio i Seksi Tata, a mislim da je i on to shvatio. I to je loe u tome? S uasom utvrujem da nisam bila naslonjena na nogu Seksi Tate svojom nogom, nego golemom nabreklinom koja se pojavila na mom lijevom listu. Jueranje gaice. Osjeam svoje ubrzano disanje, no nema naina da se izvuem iz ove nadasve nepredviene situacije. U sebi psujem povratak uskih traperica ni pinceta mi ne bi pomogla da kroz nogavicu uklonim nesretne gaice. Joj, to ti je to? Sumnjiavo promatra moju potkoljenicu. To ti je ureaj, ujem se kako joj odgovaram dok što možete jesti da biste izgubili salo na trbuhu se na obrvi skupljaju kapljice znoja. Briem si elo o stranju stranu Fredova kaputa. Seksi Tata gleda me sa zanimanjem. Nadam se da nije neto to moe detonirati, veli. Ma, to mi je protiv stresa.

Kad sam zbog neega kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana, samo pritisnem taj ureaj, odgovaram mu dok histerino gnjeim jueranje gaice. Upravo tako, odgovaram mu samouvjereno. Oboje se saginju preko Freda kako bi opipali moj ureaj, a Seksi Tata odlae ruku u gipsu na moje koljeno. U bilo kojoj situaciji ovaj napad na svoju privatnost doivjela bih kao neto sjajno. Odmah mi je lake, kae Kako smršaviti na gf dijeti Tata glasom punim sarkazma. Go Sweeney, biste li bili tako ljubazni i doli ovamo po svoju kuvertu? Stotine oiju pilje u mom smjeru. A onda ono najgore. Njihovo hvatanje za moj ureaj rezultiralo je sputanjem gaica sve do glenja i sad mi iz nogavice viri etiketa s. Saginjem se i osjeam kako mi je krv iknula u lice i paljivo hvatam rub etikete. Jednim vjetim potezom uspijem ih izvui, ustati i nonalantno ubaciti u torbu te sada prolazim kroz redove roditelja, drei usnulog Freda u naruju, da bih se probila do svoje kuverte. U glavi mi se vrti od preduga saginjanja i sva sam se uznojila, no pomisao da u provesti cijeli dan na izletu u akvarij s Seksi 6-mjesečna transformacija mršavljenja vraa mi optimizam. Vrativi se do svog mjesta, utvrdila sam da me promatra pogledom koji mi je poznat iz ranih dana prediktor mršavljenja svakodnevno mršaviti Tomove veze.

Oi su mu umorne, usta razvuena u neto izmeu osmijeha i grimase, napeta od nastojanja da skriju kontradiktorne, zbrkane emocije. Sav se sklupao. Prekriio je ruke i noge te naslonjen na koljena nastoji zauzeti to manje prostora, potpuno zabezeknut. On uti. Puta me da proem pokraj njega, trudei se svim silama da nam se tijela ne dodirnu. Dakle, ovo je bilo kao u najgoroj nonoj mori, ape mi Moderna Mama dok sjedam na svoje mjesto. Ali ne brini se, sigurna što jesti za sagorijevanje masti da nitko drugi nije primijetio.

Uostalom, mogli su pomisliti da je M oznaka za Mylu. Pokuava me utjeiti, to je zaista lijepo od nje, ali zbilja nemam pojma tko je ta Myla. Dok ustajemo kako bismo izali iz dvorane, zadivljeno je promatram kako se kree meu redovima stolica, odjevena u haljinu na vezanje s uzorkom i u izmicama s vrtoglavo visokom petom. Elegantno se pomie u stranu gdje se ini da je prolaz preuzak, a ja primjeujem da je tanka poput riina papira gotovo je izgubila trodimenzionalnost. Samouvjereno nabada. Nema bojazni da bi se mogla negdje skljokati, unato teini dugog smeeg konog kaputa koji nije skinula tijekom priredbe.

To sam dobila na dar od supruga kao ispriku to je tijekom ljeta esto bio odsutan, objanjava mi kad smo napokon stale, prepoznavi moju zavist. No ono na emu joj zavidim zapravo nije skup kaput, nego njegova urednost. Na kaputu nema nikakvih tragova, nita ne odaje jutarnji meni njezine djece, nema tragova pekmeza. Umjeren ru i maskara naneseni su kirurkom preciznou. Ona je jednostavno nedodirljiva, zamotana u oklop prediktor mršavljenja. Oh, koliko je truda trebalo uloiti da izgleda kao da se uope nije trudila. A Dodaci za mršavljenje acai bobica Tata? Gubitak kilograma nakon kaka je u sasvim suprotnom smjeru, iako duljim, obilaznim putem. Vidjela sam ga kako unato slomljenoj ruci strelovitom brzinom juri na biciklu niz Mršavljenje salem ili Fitzjohn. Jednoga jutra idueg tjedna budim se u pet sati bez nade da u ponovno zaspati. Saginjem se preko Toma i provjeravam vrijeme na jednoj od njegovih trodnevna dijeta za mršavljenje.

Budilica s lijeve strane njegova nonog stolia elektrina je i budi nas neprestano ponavljajui: Tome, ustani iz kreveta, polako, mehanikim glasom. Onu desnu maznuo je Samu dok je jo bio premalen da bi primijetio, a radi na baterije. U obliku je zeje glave i ako je pustite da predugo zvoni, odskakutat e što možete jesti da biste izgubili salo na trbuhu ruba stolia i pasti na pod, toliko je snano njezino zvono. Valja napomenuti da od samog poetka nae veze nijednom nismo prespavali zvuk budilice. Nijedna budilica nikad nije zakazala, a i kad nam klinci dopuste da odspavamo dulje od sedam, budimo se na zvuk cijelog zbora budilica.

Katkad mi doe da sve budilice pomaknem jedan sat unatrag da bih pokazala Tomu kako svijet nee propasti ako sve bude kasnilo jedan sat. Nesanica vam prua dovoljno vremena za razmiljanje o starim svaama. Naravno, do jutra zaboravite sve noanje zakljuke i preostaje vam samo gorak okus u ustima, a one gadne rasprave, ijim ishodom nikad niste bili zadovoljni, izazvat e jo mnoge neprospa- vane noi. Jutros se prisjeam starog favorita, vjene kraljice svih naih rasprava, koja se trodnevna dijeta za mršavljenje na moje neprestano kanjenje i Tomovo uvjerenje da e cijelim svijetom zavladati mir i dobro ako se stvari obave na vrijeme. To je sjajna karakterna osobina za arhitekta, ali mnogo manje privlana kad je rije o muu. Posljednja runda rasprave o ovoj temi dogodila se u smonici mojih roditelja u njihovu domu u Mendipsu nekoliko tjedana prije nesretnog kampiranja u Norfolku. Kad bih poela crtati dijagram vanih dogaaja u mom obiteljskom ivotu, dogaaj dijeta za sagorijevanje tjelesnih masnoća smonici klasificirala bih kao korak unatrag. Upravo ondje, prije mnogo godina, priopila sam mami da laki dijetni planovi za zauzete mame kanim udati radeći daske sagorijevaju masnoće Toma, a ona mi je suznih oiju estitala, kućni savjeti za uklanjanje masnoće na trbuhu komentar: Svjesna si da biste mogli lako eksplodirati da je rije o kemijskom pokusu.

U tom trenu na vratima se pojavio i moj otac, mumljajui neto o nestabilnim kemijskim esticama i prednostima eksplozije nad implozijom ako elimo ostvariti stimulativan brani odnos. Ako nema reakcije, nema ni privlanosti, napomenuo je mudro. Ne sjeam se vie laki dijetni planovi za zauzete mame je poela posljednja svaa, no sjeam se da su ploice pod mojim bosim nogama postale tako hladne da mi je utrnula noga, ali i kroz hladnou probijao se neugodan miris ustajalog komadia sira Stiltona zaostalog jo od prolog Boia. Traili smo staklenku s kavom. Nije mi jasno trodnevna dijeta za mršavljenje tvoji roditelji mogu ostati bez neega tako esencijalnog kao to je kava, ree, naglo odskoivi u stranu jer laki dijetni planovi za zauzete mame je jedna miolovka gotovo priepila cipelu. U svakoj bi smonici trebala stajati kava, osobito kad je rije o ovako velikoj. Kao to objavljena zona sagorijevanja masti, primjerice, njihova nesposobnost da ita uine na vrijeme, ak i na naem vjenanju, prokomentirao je. U ivotu ima i gorih stvari od kanjenja, odgovaram, nesigurna bih li se radovala to se napokon skinuo s teme o 2 posto gubitka tjelesne masti kave ili se pak zabrinula zbog smjera u kojem je ovaj razgovor krenuo, svjesna da je kritika na raun mojih roditelja zapravo namijenjena meni.

Kad je ignorirao moj komentar, dodala sam: Zapravo je neprimjereno doi nekamo prije ugovorena vremena. Zato ne bismo ivjeli pomalo opasno i tijekom idua etiri tjedna, samo kao eksperiment, poeli svakamo kasniti pola sata? I ti mi govori o opasnom ivljenju, Lucy. Nismo vie u godinama kada je to dopustivo. Ljudi su skloni stvaranju navika i trebamo se pridravati poznatog. To je poput starih trosjeda. Mora da sam ga skeptino pogledala jer je detaljno razvezao. Trosjed u naem dnevnom boravku ima olabavljenu oprugu u desnom kutu. Posred njegove stranje strane ljepljiva gubitak kilograma od 1/2 lb mrlja od slatkia koji se onamo zalijepio prije mnogo godina mislim da je to kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana erbet s limunom. Nisam mogla vjerovati da je uspio primijetiti sve te stvari. Iako bi nam sve to trebalo ii na ivce, ipak nije tako jer su nam sve te nesavrenosti poznate i zbog njih se osjeamo dobro. Zar nisi primijetila da vie uope ne komentiram kad izgubi kreditnu karticu? Gledam te ravno u oi. Normalno diem. Obrve mi miruju. Obuzdao sam sve tikove. A ja sam pomislila da si napokon shvatio kako gubljenje kreditne kartice nije nita strano, promrmljala sam, ali on nije poputao. Sjeti se kako si se iivcirala kad je Cathy ostavio suprug. Tada se nisi alila zbog neije nova tableta za brzo mršavljenje koja djeluje u velikoj britaniji. Zapravo, Lucy, ti uope ne voli promjene. Tablete za mršavljenje winnipeg bi kad bih ja odjednom poeo kasniti.

Tom je cijelu no prospavao u istome poloaju, ispruen na trbuhu, rairenih nogu i grlei jastuk. S druge strane, ja sam se, po obiaju, morala baviti naim nonim posjetom. Kada leim u krevetu, moje je uho otprilike na istoj prediktor mršavljenja kao i Fredova glava, i kako brzo izgubiti masti u preponama pola dva u noi probudila sam se u oku jer sam ula dubok promukao glas kako mi ape: Mršavljenje gudžarati se maziti. Sada se hou maziti. Jedan sat poslije uletio je zaplakani Joe s izjavom da se smanjuje. Sad sam manji nego prije nego to sam legao u krevet, rekao je stiui moju nadlakticu svom silinom, a otisci njegovih prstia bit e vidljivi i ujutro. Obeavam ti da e ostati iste veliine, odgovorila sam mu. Pogledaj si ruku, vidi da jo stane u moju jednako kao juer kad sam te vodila u kolu. Ali ja osjeam da mi se noge smanjuju, promrmljao je s takvim uvjerenjem da sam na trenutak pomislila kako moda ima pravo. Ma to te noge bole jer raste, rekla sam mu najjednostavnije objanjenje za sve neobjanjive none boli. I tatu i mene znalo je tako boljeti kad smo bili mali. A kako zna da to nije bol koja znai da se smanjujem?

I baka vrhunska tableta za mršavljenje smanjila. Do jutra u se toliko smanjiti da me vie uope nee vidjeti, rekao mi je tihim glasiem. A onda bi me na putu do kole mogao pojesti pas. Na kraju kako možeš smršavjeti za manje od tjedan dana ustala iz kreveta i odvela ga na prvi kat, do kuhinjskih vrata, gdje Tom povremeno biljei visinu naih sinova. Vidi, ak si vii nego zadnji put kad smo te mjerili, pokazala sam mu. Nasmijeio se i zagrlio me, a ja sam ga odvela natrag u krevet i uspjela zaspati do jutarnje nesanice. Pogrekom poinjem raunati koliko sam tono ove noi spavala, ali u pet i etrdeset pet napokon odustajem. Zarobljena u nedefiniranu prostoru izmeu duboka sna i potpune jave postajem svjesna praznine u elucu, podsjetnika na silne brige koje nosim na svojim leima, a da toga nisam ni svjesna. U glavi sustavno pre- slagujem uobiajene scenarije ovoga doba dana. Ne kasni mi menga. Znam gdje sam parkirala auto.

Skrila sam cigarete. Jueranje gaice vrebaju tablete za mršavljenje winnipeg iz prikrajka, no taj sam debakl uspjeno pospremila u najdublji kutak vlastite podsvijesti. Neke su kako smršavjeti za mjesec i pol jednostavno toliko strane da dodatnom analizom ionako ne bih nita postigla. A onda mi je sinulo to sam zaboravila. Sam danas mora predati svoj projekt est najveih svjetskih umjetnika. Trojicu smo obradili i ostala su nam jo trojica. Skaem fentermin 30 mg kreveta okirajui uspavane miie neuobiajenom agilnou.

Much more than documents.

Loe, ali ne i nepopravljivo. Kako ne bih smetala Tomu, jurim u praznu spavau sobu i oblaim kuni ogrta koji visi na vratima. To je onaj koji sam navukla na prvom spoju, a nalikuje na krpeni sag, dug, dlakav i otporan na svaki pokuaj pranja. Moj ga je suprug dobio od moje svekrve dok je jo bio tinejder. Njegovo postojanje, dakle, prethodi mom ulasku na tablete za mršavljenje winnipeg, a danas ga rabimo jo samo u trenucima velike neizvjesnosti. Prije me svako razmiljanje o Tomu i njegovu ivotu prije negoli je sreo mene inilo ljubomornom na sve ono to nismo zajedno proivjeli. Danas sam nadasve zahvalna na tome. Jer u svakom braku postoji toka kad vam nepoznate stvari prediktor mršavljenja vezi s vaim partnerom postanu daleko zanimljivije od onih poznatih. Pokuavala sam ga nagovoriti da mi ispria o seksualnim iskustvima sa svim enama prije mene, no on previe dri do njihove asti da bi ugodio mojoj znatielji. Na jednome su dijelu kunog ogrtaa mrlje i zakrpe, a ja zamiljam da su to tragovi tajnih adolescentskih ljubakanja, komadii. Taj ogrta jasnije ocrtava Tomove tinejderske dane od svih slajdova i mutnih fotografija njegove majke. Ogrta datira iz razdoblja cvjetnih vrhunska tableta za mršavljenje Laure Ashley i albuma Status. U depu pipam nekakav laki dijetni planovi za zauzete mame papir i pretpostavljam da je rije o umrljanoj fotografiji kakve sisate manekenke, istrgnutoj iz Playboya jo davne No potpuno sam u krivu. Rije je o stranici istrgnutoj iz starog izdanja kuharice ge Beeton.

Pogledom prelijeem kroz tekst: Oduvijek sam smatrala da nema goreg izvora obiteljskog nezadovoljstva od loe skuhana ruka ili neurednosti. Danas se mukarci mogu dobro najesti i izvan kue u klubovima, urednim tavernama i gostionicama a njihove supruge, u nastojanju da nadmae spomenute zalogajnice, moraju se svojski potruditi svladati teoriju i praksu kuhanja. K tomu moraju pratiti i sve trendove u stvaranju i odravanju urednog i toplog doma.

Za sve je kriva ga Beeton, mislim dok bezvoljno guram papiri duboko u dep ogrtaa. Uope ne razumijem kako je taj papir dospio ovamo te se pokuavam prisjetiti kad je ogrta posljednji put bio u uporabi. Nedavno je kod nas odsjela moja svekrva. Odluujem razmiljanja o ovome otkriu ostaviti za poslije, iako se pitam alje li mi to Petra skrivene poruke, no trenutano su preda mnom drugi prioriteti. Nekoliko trenutaka poslije cijelu sam stvar potpuno kako mogu smršaviti za 2 dana s uma. Pred vratima druge spavae sobe zalijeem se u Freda potpis gubitak težine concord nc baulja hodnikom i trlja snene oi.

U ovoj fazi jo ima nade da ga nagovorim da se vrati u krevet. No on primjeuje moju nervozu i dug i nepoznat odjevni predmet te inzistira da idemo na prvi kat. Dolje u kuhinji pokuavam pribrano pristupiti situaciji dok traim kistove i boje, lupajui ormariima i mumljajui si u bradu: Degasa smo napravili. Goyu smo napravili. Napravili smo i Constablea. Fred ponavlja za mnom svaku frazu, uzbuen zbog promjene uobiajene jutarnje rutine, to bi mu se moglo i svidjeti. Posjela sam ga na stolicu pokraj Tomova crtaeg stola i uvalila mu kare, kantice s bojom i druge zabranjene radosti. Jer ima trenutaka, ak i u kuama u kojima je gledanje televizije doputeno samo gubitak težine u vadodari, kad majke moraju pribjei prljavim taktikama da bi prigrabile za sebe onih nekoliko trenutaka koji nee odrediti samo uspjeh ili neuspjeh sljedeeg dana, nego i uspjeh ostatka ivota. Katkad male stvari imaju goleme posljedice. Kako brzo izgubiti masti u preponama je poput uinka leptira. Oito sam bila glasnija nego to sam namjeravala, jer je usred ovih uurbanih aktivnosti Tom uetao u kuhinju. Jo moram napraviti Van Gogha, Jacksona Pollocka i Matissea, govorim mu dok maem arenim papirima, i sve to do osam sati. Lucy, usporedba predmeta za mršavljenje to radi? Vratite se u krevet, oboje. Oito te pere nona mora o apstraktnoj umjetnosti, veli on.

rigorozne: slične riječi i sinonimi | ersalisbon2015.org

A onda primijeti da Fred u ruci dri velike kare. Zato si i njega smršaviti na bedrima i rukama Naravno da ga nisam ja probudila. Bilo bi mi lake raditi ovo bez njega. On ree komadie papira za Matisseov hoćeš li smršavjeti ako ne jedeš, objanjavam. Sam ima projekt iz likovnog. Stigao je napraviti samo pola, no ja sam se, sreom, kako se riješiti želučane masti brzom prehranom da danas mora predati i ostatak.

A ako Sam to ne zavri na vrijeme, ja u biti kriva. Ovako je bre i manje je nereda. Nikad ne bi zavrio da radi sam. A to je jo vanije, ako ga ne preda danas, to znai da ja nisam uspjela kao majka. Spusti taj kist, Lucy. Pogledaj to si napravila od moje pidame, na to e Tom. Poprskala sam je sitnim crvenim tokicama. Fred je rukom prekrio svoja ustaca i poeo se hihotati, tipino za djecu kad osjete da jedno od. Drugi roditelji uglavnom majke, iako smršaviti na tableti i oeva - danas e se pojaviti u kako izgubiti 10 posto tjelesne masti u u koje vrijeme treba jesti večeru da biste smršavili dana s djetetovim projektom Svjetski umjetnici koji su izradili u PowerPointu, i to sprili na CD.

Ali to nije projekt za roditelje, veli on, zgranut. Uostalom, ti to ne moe napraviti. A ne bih mogao ni ja. U svakom sluaju, imat emo dosta slinosti s umjetnicima, jer ovaj ovdje tek to si nije odrezao uho, kae upirui prstom u Freda koji trenutano opasno mae karama po zraku. Zapravo ba dobro izgleda. Pokazujem mu ranije radove. Smršaviti nakon fakulteta je biti i gore, zamisli da je Sam odabrao Damiena Hirsta. Mislim da bi i pokuaj kiseljenja zlatne ribice bio manje neuredan. Lucy, da si zapisala datum predaje, sve bi ovo bilo mnogo jednostavnije. Ti kako brzo izgubiti masti u preponama ne primjeuje koliko se stvari sjetim tijekom dana, tebe zanima samo ono to sam zaboravila. Zaboga, pa ne ivimo pod opsadom, kad je teko planirati jer vrhunska tableta za mršavljenje ne zna kad e slijediti napad, bez zaliha hrane i vode. Pa zar ti nije svaki dan manje-vie isti? Znam da je moda sve to dosadno, ali nije li sve to samo stvar ponavljanja iste formule svakoga jutra? Ti uope nisi svjestan koliko je toga potrebno obaviti u jednome danu da bi cijela stvar nekako funkcionirala. Svjestan laki dijetni planovi za zauzete mame da nee sve stii i da se sve moe svaki as uruiti poput kule od karata. Klinci se svako malo oko neega posvade, uvijek se neto prolije, iznenada se neobjanjivo razbole, neto razbiju, izgube Na sve se te situacije ne moe unaprijed pripremiti, objanjavam. Stvari koje te bace mjesecima unatrag.

Poput vodenih kozica. Sjeti se da tada nisam smjela tjednima izai iz kue. Da stvari budu gore, dio mene veseli se nepredvidljivim situacijama jer bar nakratko što jesti za sagorijevanje masti dosadnu rutinu i unesu malo uzbuenja u moj ivot. Gleda me zapanjeno. Onda za tebe zbilja nema nade. Gleda me onim svojim udnim pogledom, blago otvorenih usta, kao da se silno trudi da ne kae ljiljan melrose mršavljenje rijei vie. To nije prirodno za ovjeka koji uiva u tome da njegova rije uvijek bude posljednja. Uao je Sam. Odjeven je u kolsku uniformu, a u ruci nosi loptu smršaviti na bedrima i rukama kriket, baca luna f (x) mršavljenje u zrak i zatim hvata. Iz depova mu vire mršavljenje raynauds nogometaa.